Mapa Proveïdors de Snacks Mercadona

Els proveïdors especialistes de snacks de Mercadona acceleren les inversions fins als 28 milions d’euros

13 de octubre de 2020
  • L'aposta de Mercadona per la innovació industrial a les zones on és present porta els proveïdors especialistes a incrementar els llançaments de productes i la recerca de noves solucions.
  • Les empreses han incrementat la plantilla, han evitat fer ERTO durant la Covid-19, han executat inversions i han augmentat la facturació fins a duplicar-la en diversos casos.
  • Les empreses Tosfrit, APEX, Leng d‘Or, Liven, Rubio Snacks, Cumba, Grefusa i Ibersnacks.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, en la seva aposta constant per la industrialització de les zones on és present, continua desenvolupant l'assortiment amb els proveïdors especialistes de snacks. Actualment, amb l'objectiu de continuar innovant i modernitzant les seves instal·lacions, els proveïdors especialistes de snacks de Mercadona tenen previst accelerar les inversions fins als 28 milions d'euros per continuar oferint a "El Cap" (client) millors productes i un assortiment més ampli.

De les vuit empreses subministradores, la que té previst efectuar un desemborsament més gran és Leng d‘Or. La productora de snacks barcelonina de Castellbisbal ha planificat una inversió total per a enguany de 18 milions d'euros. Al mateix temps, ha incrementat la plantilla en 25 persones, fins a arribar a les 300. Leng d‘Or es va incorporar a l'assortiment d’Hacendado el 2019 amb el producte Trigo Snack, però està previst que aporti nous productes a l'assortiment els pròxims mesos.

Liven, companyia amb 285 treballadors ubicada a Berga (Barcelona), va començar a treballar el juliol el producte Tiras de Maíz. Per a aquest any, té prevista una inversió, entre diferents línies de producció, de 5,2 milions d'euros, que ja està executada en un 50 %.

D'altra banda, la companyia Tosfrit (Tostados y Fritos, SA), fabricant especialista d'aperitius ubicada a Manzanares (Ciudad Real), està immersa en un procés d'ampliació i millora d'instal·lacions que suposarà una inversió de 3,5 milions d'euros el 2020. L'empresa ja assortia Mercadona des del 2019 i ara ha incrementat la facturació anual en 5 milions d'euros. La decisió d'avançar la seva incorporació com a proveïdor per a un major assortiment li ha permès evitar l'aplicació d'un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) durant la pandèmia de la Covid-19, que hauria afectat 30 treballadors d'una plantilla de 150 empleats.

Grupo APEX (Aperitivos y Extrusionados, SA), a través de la seva empresa vinculada Alimentos Sanygran, S.L., fabricant situat a Ribaforada (Navarra), farà una inversió d’1,5 milions d'euros després de reforçar la seva relació de quatre anys amb Mercadona per assortir-la de quatre referències, fet que suposarà la consolidació de fins a 12 llocs de treball a la seva planta de Navarra.

L'empresa alzirenya Grefusa (València) continua treballant també tres referències al lineal. D'altra banda, a l'assortiment d'aperitius s'han unit Rubio Snacks, de Bullas (Múrcia), que ha duplicat la facturació en els darrers tres anys fins als 11 milions, i Cumba, fabricant canari de Gran Canària (Las Palmas), que aporta quatre varietats d'aperitius.

Ibersnacks, proveïdor especialista amb seu a Medina del Campo (Valladolid), continua el seu procés d'internacionalització després que el 2018 va decidir unir-se al grup europeu Europe Snacks, fet que li ha permès accedir a més mercat i començar a vendre els productes actuals de Mercadona a diferents distribuïdors dins i fora d'Espanya.

Mapa Proveïdors de Snacks MercadonaMapa Proveïdors de Snacks Mercadona.

Logo EActiVat