Repartiment de Mercadona a Màlaga

Mercadona lliura més de 7.700 quilos d’aliments a Bancosol

31 de octubre de 2019
  • Mercadona va participar el mes d'abril en una operació quilo organitzada per Bancosol amb 72 centres de la província.

En el marc del conveni de col·laboració subscrit amb Bancosol Alimentos, la companyia de supermercats Mercadona ha lliurat més de 7.700 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades, a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb Bancosol Alimentos.

En virtut d’aquest acord, el Banc dels Aliments de la Costa del Sol, Bancosol, i Mercadona van fer una campanya de recollida d'aliments el mes d'abril en 72 centres d'aquesta cadena de distribució a la província de Màlaga, en una acció en què van participar 1.300 voluntaris.

La presidenta de Bancosol Alimentos, Pilar Wit, va afirmar que estava "molt agraïda amb aquelles empreses que com Mercadona contribueixen al projecte de la nostra entitat".

L’associació Banc dels Aliments de la Costa del Sol és una organització no governamental, sense ànim de lucre i basada en el voluntariat, que d’ençà del 1998 gestiona la recollida, el control de qualitat, l’emmagatzematge i la distribució de productes alimentaris amb l'objectiu de fer-los arribar als centres assistencials i, a través d'ells, a les persones que els necessiten a la província de Màlaga; els plans d'alimentació són el mitjà de l’associació per arribar a la seva àrea d'inclusió sociolaboral.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

A Màlaga Mercadona també col·labora amb sis menjadors socials als quals lliura aliments diàriament. A aquesta acció social, s’hi va unir el mes d’agost passat el menjador d’EMAÚS de Torremolinos, que amplia la llista de col·laboracions diàries juntament amb el menjador social Santo Domingo, la Fundació Casa del Sagrado Corazón (Cottolengo), tots dos a Màlaga capital, i els menjadors Emaús Obra de Amor d’Estepona i Vélez Málaga, i el menjador social Casa de Asís a Antequera.