Responsables de la Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació realitzada

Mercadona lliura més de 5,3 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal a entitats socials de Catalunya durant l’any 2021

23 de febrer de 2022
  • Col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i hi participen els 251 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • La companyia dona 10.640 pots de cigrons cuits a la Creu Roja.
  • Reforça el seu compromís solidari i incrementa un 77 % les donacions respecte de l'any 2020 per continuar donant resposta a la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu compromís solidari amb Catalunya durant el 2021 i ha incrementat les donacions, a conseqüència de la situació ocasionada per la COVID-19, fins als més de 5,3 milions de quilos d'aliments i articles d’higiene personal, xifra que representa un 77 % més respecte del 2020, any en què va multiplicar per dos els quilos donats i en va lliurar més de 3 milions (concretament 3.036.000 quilos).

Les donacions s’han fet a 157 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori, com ara els quatre bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el Banc de Productes no Alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a les de Tarragona, 21 a les de Girona i 9 a les lleidatanes.

A més, cal afegir que Mercadona ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum. Des de fa un any i mig (setembre del 2020), hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya: 251 en total.

De les 5.396 tones donades, 3.598 s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 957 entre les de Tarragona, i 564 i 277 s’han destinat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Pel que fa als productes, la cadena ha lliurat aliments, tant secs com frescos, com ara llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, llet, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres. També ha lliurat articles d'higiene personal, entre els quals destaquen xampús, gels i desodorants, així com parament infantil.

Bernat Morales, director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, ha agraït "la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat: "Mercadona respon així a la crida feta per les entitats i reforça les donacions amb l'objectiu d'ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més necessitats en un any complicat com ho ha estat el 2021. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social."

En aquest sentit, la companyia també ha fet efectiu avui el lliurament de 6.041 quilos de cigrons cuits (que equivalen a 10.640 pots de 570 grams cadascun) a la Creu Roja a Catalunya.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquest pla, col·labora amb 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d'Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament. De fet, el 2021 la companyia ha donat a totes aquestes entitats un total de 20.600 tones d'aliments, més de 5.300 de les quals s’han donat a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

Així mateix, té implantades diverses estratègies per evitar el malbaratament alimentari i col·labora amb altres iniciatives com el Gran Recapte o les Operacions Quilo, a les quals dona suport amb els seus recursos humans i logístics.

També col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Responsables de la Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació realitzada

  Responsables de la Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació realitzada.