Representants de la Creu Roja i de Mercadona a Tenerife durant un lliurament

Mercadona incorpora dos menjadors socials de la Creu Roja a la seva xarxa diària de repartiment d'aliments a Tenerife

22 de febrer de 2022
  • Inicia col·laboració amb les assemblees comarcals que la Creu Roja té a Granadilla i a Icod de los Vinos mitjançant el lliurament diari de productes com fruita i verdura, lactis, carn, peix, embotit, pa o pastes.
  • Ja són 17 els menjadors socials i les entitats de repartiment de la província als quals la companyia lliura aliments cada dia des dels supermercats més pròxims.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha iniciat col·laboració amb les assemblees comarcals que la Creu Roja té a Granadilla i a Icod de los Vinos (Assemblea Comarcal d'Abona i Assemblea Comarcal Nord-oest) a través del lliurament diari de productes de primera necessitat com fruita i verdura, lactis, carn, peix, embotit, pa o pastes.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a divendres. Els productes, que són aptes per al consum, però no per a la venda, es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè arribin a les més de 3.000 persones que la Creu Roja atén a tots els dos municipis durant un any. Amb aquesta incorporació, ja són 17 els menjadors socials i les entitats de repartiment amb què la companyia col·labora a la província de Santa Cruz de Tenerife.

David González, director de relacions externes a Santa Cruz de Tenerife, va declarar: "Ens sentim molt satisfets de poder aportar un granet de sorra a la gran tasca que la Creu Roja fa a la província i que veiem diàriament, ja que ja són nou els centres de l'entitat amb què col·laborem. Agraïm enormement el seu treball i dedicació altruista, claus per a la societat canària."

Per la seva banda, la presidenta provincial de la Creu Roja a Santa Cruz de Tenerife, Mayte Pociello, va destacar "el compromís solidari de Mercadona, que s'ha posat de manifest quan la societat més ens ha necessitat, com va ser durant els mesos de confinament per la pandèmia o en l'emergència per l'erupció del volcà a La Palma. La incorporació de dos centres més de la Creu Roja a la seva xarxa de repartiment permetrà que moltes famílies en situació de vulnerabilitat puguin rebre diàriament aliments frescos i no peribles, fonamental per aconseguir una millor qualitat de vida de les persones més desfavorides".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquest pla, la companyia de supermercats va donar més de 600 tones d'aliments durant l'any 2021, un 45 % més que el 2020, a menjadors socials i entitats benèfiques de Santa Cruz de Tenerife.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants de la Creu Roja i de Mercadona a Tenerife durant un lliurament

  Representants de la Creu Roja i de Mercadona a Tenerife durant un lliurament.