Transport productes Mercadona

Mercadona lliura més de 3.200 quilos de productes de primera necessitat a la Federació Gallega de Bancs dels Aliments

13 de novembre de 2019
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des del 2012.
  • Mercadona va donar més de 710 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de Galícia el 2018.

Aquest dimecres Mercadona ha donat més de 3.200 quilos de productes de primera necessitat a la Federació Gallega de Bancs dels Aliments. Es reforça, així, el conveni de col·laboració que totes dues entitats mantenen des del 2012 i a través del qual Mercadona ha donat productes de primera necessitat a l'entitat durant els darrers set anys.

Mercadona ha fet servir la seva xarxa logística per fer arribar la donació al magatzem que el Banc dels Aliments de la capital de Galícia té al polígon del Tambre. En el lliurament han estat presents José Pita, representant de la Federació, i Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia. Pita ha agraït a Mercadona "el seu suport continu i la solidaritat amb la tasca de les entitats que treballem per ajudar els més desfavorits". Al seu torn, Rivas ha reconegut "la gran tasca que fa el banc dels aliments per contribuir a millorar la situació de les persones amb menys recursos".

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, juntament amb responsables i voluntaris de la Federació Gallega de Bancs dels Aliments

Acció social de Mercadona a Galícia

Amb aquesta col·laboració, la cadena de supermercats consolida el seu programa d'ajut amb diverses entitats socials gallegues i reforça el seu compromís amb l'entorn social on desenvolupa la seva activitat, ja que, a més de les donacions a la Federació Gallega de Bancs dels Aliments, Mercadona dona aliments de primera necessitat a altres entitats benèfiques de la comunitat, com ara Càritas, i col·labora diàriament amb 12 menjadors socials ubicats a diferents ciutats de Galícia. A través de totes aquestes accions solidàries, Mercadona va donar més de 710 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de la comunitat el 2018.

Responsabilitat Social de Mercadona

Per mitjà del seu pla d'acció social, Mercadona té el compromís de tornar a la societat part del que en rep. És per això que dona suport i col·labora amb institucions i entitats socials diverses que ajuden moltes persones a Espanya. El 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes a bancs dels aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques, xifra que equival a 140.000 carretons de la compra.

La Federació Gallega de Bancs dels Aliments

FEGABAN és una organització independent sense ànim de lucre, que es basa en el voluntariat i que té per objectiu principal obtenir i aprofitar aliments excedentaris amb la intenció de fer-los arribar als centres assistencials i, a través d'ells, a les famílies i les persones necessitades. La seva xarxa d'ajut atén més de 100.000 persones a través de més de 670 associacions. Es va fundar el juliol del 2007 amb l'objectiu de coordinar el treball dels diferents bancs dels aliments de la comunitat gallega per aconseguir atendre el major nombre de persones necessitades. Tanmateix la seva contribució va més enllà de reduir la fam, ja que a més desenvolupa tasques d'educació i de conscienciació sobre la problemàtica alimentària i les seves alternatives de solució, promou el voluntariat i ajuda a desenvolupar la consciència solidària.