Lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La Rioja

Mercadona lliura dues tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja

06 de juliol de 2020
  • Ha reforçat les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Amb aquest nou lliurament que s’ha fet avui, eleva a 143.000 quilos la xifra d'aliments i articles d'higiene personal donats a les entitats socials de La Rioja durant el primer semestre de l'any.
  • Des de finals de juny, la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas al municipi d'Arnedo.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 2.027 quilos de productes de primera necessitat, com ara conserves de peix (tonyina), productes per esmorzar (xocolata i croissants) i articles d'higiene personal (paper higiènic) al Banc d'Aliments de La Rioja. Aquesta donació se suma a la realitzada a aquesta entitat a finals del mes d'abril, que va suposar un total de 24.330 quilos.

D'aquesta manera, Mercadona ha lliurat durant els primers sis mesos de l'any un total de 143.000 quilos (xifra que equival a 2.383 carretons de la compra) de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja i als menjadors socials Cocina Económica de Logronyo i la residència La Concepción de Calahorra, amb què col·labora habitualment.

Les donacions, reforçades durant els mesos d'abril, maig i juny fruit de la situació excepcional ocasionada per la pandèmia, han estat majoritàriament d'aliments (llegums, arròs, pasta, llet i conserves de peix, així com productes frescos i plats preparats). Dels 143.000 quilos donats de gener a juny, 26.357 s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 116.600 restants, als dos menjadors socials. A això cal afegir-hi que, des de finals de juny, Mercadona ha començat a donar productes a Càritas a la localitat d'Arnedo.

El president del Banc d'Aliments de La Rioja, José Manuel Pascual Salcedo, ha afirmat que "amb Mercadona mantenim una línia directa i la veritat és que estan donant resposta a les necessitats dels receptors finals d'aquests aliments, que són els més necessitats en temps de pandèmia sanitària i econòmica. És una satisfacció per als voluntaris i beneficiaris apreciar que les grans empreses d'aquest país tenen la seva Responsabilitat Social Corporativa no només en l'ideari dels seus objectius, sinó en la pràctica del dia a dia".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, Imanol Flandes, ha agraït "la tasca enorme que desenvolupen les entitats socials i les organitzacions benèfiques com el Banc d'Aliments" i ha assenyalat que "el lliurament de 143.000 quilos d'aliments i articles d’higiene personal del començament d'any ençà és la nostra petita contribució per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones que més ho necessiten".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de La Rioja, la cadena de supermercats també dona productes a dos menjadors socials: Cocina Económica de Logronyo i la residència La Concepción de Calahorra, que gestiona la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

A això cal afegir-hi que, des de finals de juny, la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas al municipi d'Arnedo, entitat a la qual també dona aliments.

Lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La RiojaLliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La Rioja.

Logo EActiVat