Entrada botiga Mercadona

Bizkaia - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Bilbao

06 de juliol de 2020
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i la inversió de més de 5 milions d'euros.
  • Aquesta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir el consum energètic fins en un 40 % respecte al model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció A punt per Menjar, de menjar acabat de fer, que està disponible en 11 supermercats bascos.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient al centre de Bilbao (Bizkaia), concretament a la zona de Moyua, entre els carrers Alameda de Recalde i Rodríguez Arias, després d’una inversió de més de 5 milions d'euros i la participació de 35 proveïdors que han donat feina a 80 persones durant la fase de l’obra.

Aquest supermercat ha suposat la creació de 40 nous llocs de treball estables i obre amb el nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servei optimitzant l'acte de compra dels seus clients, i presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, presenta novetats en totes les seccions, com ara una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla.

En aquesta botiga també s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que ofereix un total de 35 plats diferents, que pràcticament es dupliquen, ja que es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Aquesta secció ja està disponible en 11 supermercats bascos.

A més, el supermercat de Moyua disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, i dos nous models de carretó de la compra i de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins en un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:15 a 21:15 hores. Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona al País Basc

Actualment Mercadona té 20 botigues al País Basc (cinc a Vitòria, quatre a Bilbao i una a cada un dels municipis següents: Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango, Leioa, Gernika, Irun, Eibar, Oiartzun, Sant Sebastià i Elgoibar) i una plantilla de 1.885 persones amb ocupació estable i de qualitat.

En els darrers tres anys, ha invertit 184,5 milions d'euros, destinats principalment al creixement i la modernització de la xarxa de botigues i a la construcció del bloc logístic a Vitòria, des del qual abasteix diàriament els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja i Cantàbria, principalment.

També manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones en què té presència i activitat. En el cas del País Basc, l’exercici passat va donar 1.326 tones d'aliments a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora i entre les quals hi ha els bancs d'aliments de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa. Aquest compromís solidari també s'ha reforçat del començament d'any ençà a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions que ha suposat el lliurament de més de 747 tones de productes de primera necessitat durant el primer semestre de l’any.

Logo EActiVat