Furgonetes de Mercadona en un dels supermercats de la cadena.

Mercadona lliura al Banc d'Aliments de La Rioja 4.500 quilos de productes de primera necessitat

28 de juliol de 2017
  • La cadena de supermercats ha donat 88,6 tones de productes de primera necessitat en 2016 a La Rioja.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 4.500 quilos de productes de primera necessitat. Concretament s'ha tractat de llet, oli i llegums cuits. Es renova així el conveni de col·laboració entre ambdues entitats a través del qual Mercadona, en els darrers quatre anys, ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja més de 16.000 quilos de productes de primera necessitat. Aquest conveni també ha permès la participació dels supermercats de Mercadona en les campanyes denominades “Gran Recollida”. En 2016 la resposta solidària dels seus clients en aquestes campanyes ha permès sumar gairebé 40.000 kg de productes als donats per Mercadona.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha agraït “el treball diari que realitzen des del Banc d'Aliments de La Rioja” i ha explicat que “aquesta donació, que s'emmarca dins de la nostra política de responsabilitat social corporativa, ens enorgulleix”. Per la seva banda, Pascual-Salcedo ha subratllat que “gràcies a accions com aquesta, que moltes vegades són mirall perquè altres empreses se sumen a la donació, podem seguir ajudant als més necessitats. L'any passat, en concret a 12.454 persones”.

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el Banc d'Aliments de La Rioja, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Cocina Económica, de Logronyo, que reparteix una mitjana de 250 racions al dia.

La col·laboració amb entitats socials a La Rioja, durant 2016, va assolir les 88,6 tones d'aliments donats. Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques de tota Espanya i, en 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, el que equival a uns 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a La Rioja

Mercadona manté la seva aposta decidida per La Rioja, on compta amb 9 botigues (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 495 persones, totes elles amb feina estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes i en 2016 ha realitzat compres a proveïdors de La Rioja per valor de 326 milions d'euros, un 8 % més que l'any anterior. L'aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat ha fet que, durant l'última campanya, compri més de 176.000 quilos de coliflor de Calahorra.

Sobre el Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre que està integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja,   s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. En 2016 van distribuir, a través de 104 entitats col·laboradores, un total d’1.329.423 de quilos d'aliments a 12.454 beneficiaris.