Santi Mont (director de Relacions Externes de Mercadona a Girona) en un moment del lliurament d’aliments

Mercadona lliura 99.200 unitats de snacks de llonganissa, xoriço i pollastre al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

12 de maig de 2020
  • En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 336 tones de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 99.200 unitats de snacks de llonganissa, xoriço i pollastre (que equivalen a 5.000 quilos) al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Aquest lliurament se suma als que fa diàriament a l’entitat i als menjadors socials de les comarques gironines que es troben oberts en aquests moments, i amb què col·labora habitualment, com el menjador social La Sopa de Girona o el menjador del Convent dels Franciscans a La Bisbal d’Empordà, i que fins ara han suposat la donació de 18.600 quilos de productes de primera necessitat, com ara carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, cremes de verdures i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres, a aquestes entitats.

La nova donació que s’ha fet avui forma part de les que la companyia està duent a terme des del 27 de març passat, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, i fins avui, ha lliurat prop de 336 tones d’aliments, tant secs com frescos, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, xifra que representa 5.675 carretons de la compra. Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs dels aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.  

En aquest sentit, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, ha destacat "l’aportació extraordinària d’aquest producte” en un context en què hi ha hagut “un increment d’entre un 10 i un 15 % de beneficiaris amb motiu de la pandèmia”.

“Necessitem més aliments que en circumstàncies normals i Mercadona ha respost a aquesta necessitat, també amb donacions diàries de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum”, ha destacat Gómez, que també recorda els 13.500 litres de llet que dona anualment la cadena de supermercats per al Gran Recapte del Banc dels Aliments.

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït "la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Girona" i ha posat de manifest: "Amb aquesta nova donació feta avui s'hauran lliurat prop de 336 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de sis setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar més de 1.478 tones d’aliments a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya.

Santi Mont (director de Relacions Externes de Mercadona a Girona) en un moment del lliurament d’alimentsSanti Mont (director de Relacions Externes de Mercadona a Girona) en un moment del lliurament d’aliments.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de GironaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de GironaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà