Salud González, presidenta del Banc d’Aliments de Cadis, juntament amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis, i personal del Banc durant el lliurament

Mercadona dona 12.600 litres de llet al Banc d’Aliments de Cadis

13 de maig de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb l’entitat amb el lliurament de productes de primera necessitat en les darreres setmanes.
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 235 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Cadis.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, la companyia ha lliurat la quantitat de 12.600 litres de llet sencera Hacendado al Banc d'Aliments de Cadis.

En el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions a les entitats socials de la província de Cadis amb què col·labora i ha implementat noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. Del començament d’any ençà, ha lliurat més de 235.000 quilos d'aliments a Cadis, dels quals 196.000 han anat destinats als menjadors socials amb què Mercadona col·labora a la província gaditana.

Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis, ha destacat: “La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint. Esperem que les donacions que estem duent a terme ajudin a assolir aquest objectiu.”

D’altra banda, Salud González, presidenta del Banc d’Aliments de Cadis, agraeix la tasca de la companyia: “Mercadona sempre ha col·laborat amb el nostre Banc d'Aliments lliurant-nos diferents productes alimentaris que ens ajuden a atendre els desfavorits. El contacte permanent amb la companyia fa que conegui les nostres necessitats i facilita una relació fluida entre totes dues entitats". També ha destacat: "Sense l'ajut d'empreses com Mercadona i la col·laboració ciutadana seria impossible cobrir les necessitats que actualment ens demanen totes les famílies que es veuen afectades per aquesta crisi sanitària i econòmica que vivim actualment". "En aquests moments tan complicats, Mercadona és per nosaltres un referent i un exemple de solidaritat i compromís", ha conclòs González.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.500 tones d'aliments -4.304 a Espanya i 205 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Salud González, presidenta del Banc d’Aliments de Cadis, juntament amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis, i personal del Banc durant el lliuramentSalud González, presidenta del Banc d’Aliments de Cadis, juntament amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis, i personal del Banc durant el lliurament.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà