Lliurament a bancs d’aliments d’Andalusia

Mercadona lliura 97,5 tones de productes de primera necessitat als bancs d'aliments d'Andalusia

16 de abril de 2020
  • La companyia de supermercats respon a la necessitat dels bancs d'aliments amb la donació de productes bàsics, com ara llet, oli, tonyina, llegums i menjar infantil.
  • Mercadona reforça així les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per atendre les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país a causa de la COVID-19. En aquest sentit, ha fet una donació de 97,5 tones de productes de primera necessitat als bancs d'aliments d'Andalusia d’acord amb els productes demanats, entre els quals hi ha llet, oli, tonyina, llegums i menjar infantil. Mercadona referma així la seva relació amb els bancs d'aliments de la regió, amb què fa anys que col·labora a través de la donació de productes i la participació en operacions quilo.

Aquesta acció se suma a altres mesures que ha posat en marxa Mercadona amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, com ara la reactivació de les donacions de productes de primera necessitat als menjadors socials amb què col·labora a Andalusia: un total de 58 menjadors socials al tancament del 2019.

Pedro Mariscal, president de la Federació de Bancs d'Aliments d'Andalusia, ha volgut "agrair a Mercadona la seva solidaritat amb els bancs d'aliments d'Andalusia per les donacions que està fent. Són uns moments molt difícils en què la nostra activitat s’està multiplicant per poder garantir la cobertura alimentària dels qui més ho necessiten. Per tant, volem fer arribar el nostre agraïment més sincer a la companyia i als seus treballadors per la col·laboració que sempre ens mostren, ja que ens permet poder seguir ajudant els col·lectius més desfavorits en aquestes circumstàncies extraordinàries en què la donació és més necessària que mai".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 210 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en campanyes de recollida d'aliments. El 2019, la companyia va donar un total de 9.218 tones d'aliments -9.100 a Espanya i 218 a Portugal. Igualment, treballa amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà

Lliurament de productes al Banc d’Aliments de SevillaLliurament de productes al Banc d’Aliments de Sevilla.

Alguns productes donats a bancs d’aliments d’AndalusiaAlguns productes donats a bancs d’aliments d’Andalusia.