F. Gómez (Banc dels Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donació

Mercadona lliura 9.300 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

23 de juliol de 2020
  • En total, des de l’1 de gener i fins avui, la companyia ha lliurat 1.090.000 quilos d’aliments i articles d’higiene personal a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça el seu compromís solidari amb Catalunya incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 9.300 quilos de productes de primera necessitat, com ara llentia cuita (11.910 unitats) i arròs (1.680 unitats), al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

Aquest lliurament se suma als que la companyia fa habitualment al Banc dels Aliments i als menjadors socials de les comarques gironines amb què col·labora, com ara el menjador social La Sopa de Girona o el menjador del Convent dels Franciscans a La Bisbal d’Empordà, entre altres entitats. De fet, del començament d’any ençà, la cadena de supermercats ha donat més de 88.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials gironines. A més, cal afegir que, durant aquest mes de juliol, Mercadona ha ampliat a tota la demarcació les donacions de productes al Banc dels Aliments. Fins ara, la col·laboració es feia als cinc supermercats de Girona i Salt, però des del 13 de juliol passat hi participen les 28 botigues que la cadena té a les comarques gironines.

La nova donació feta avui al Banc dels Aliments forma part de les que la cadena de supermercats està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19. En total, des de l’1 de gener i fins avui, ha lliurat més d’un milió de quilos (concretament 1.090.000) d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal als bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a la Creu Roja Catalunya, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre d’altres. De la quantitat donada d’1.090.000 quilos, prop de 810.000 quilos corresponen als mesos d’abril, maig i juny, període en què ha incrementat les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més necessitats. Els productes donats han estat llet, llegums, arròs, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres. Pel que fa als articles d’higiene personal, s’han donat xampús i desodorants per a adults, així com xumets i mossegadors per a nadons.

En aquest sentit, el president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ha volgut posar de manifest que “estem molt agraïts per aquesta nova donació de Mercadona, productes de primera necessitat que des d’avui mateix es repartiran a les entitats socials del territori”. I ha afegit que “ens van molt bé, a causa del fort increment de persones que reben aliments nostres amb motiu de la pandèmia, que ha fet que la necessitat alimentària hagi augmentat en un 40 % al territori. A més, la donació actual, que s'afegeix a d’altres que ens ha fet Mercadona, és especialment interessant, ja que són dos productes molt bàsics: l’arròs, que és força consumit i demanat, i el llegum cuit que, a més de proporcionar proteïnes, no afecta la pobresa energètica”.

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona” i ha afirmat que “amb aquesta nova donació feta avui s’haurà lliurat més d’un milió de quilos d’aliments i articles d’higiene personal a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya del començament d’any ençà, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, dos d’ells de les comarques gironines. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que lliura els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d’aliments, equivalents a gairebé 25.000 carretons de la compra. Aquest compromís solidari també s'ha reforçat del començament d'any ençà a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions fins a arribar a les 1.090 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d’higiene personal, des de l’1 de gener i fins avui.

F. Gómez (Banc dels Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donacióF. Gómez (Banc dels Aliments de les Comarques de Girona) i S. Mont (Mercadona) en un moment de la donació.

Logo EActiVat