E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació feta avui

Mercadona lliura 10.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

16 de juliol de 2020
  • En total, des de l’1 de gener i fins avui, la companyia ha lliurat 1.030.000 quilos d’aliments i articles d’higiene personal a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, xifra que representa un increment de més del 30 % respecte del mateix període del 2019.
  • Reforça el seu compromís solidari amb Catalunya incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 10.000 quilos de productes de primera necessitat, com ara llentia cuita (11.910 unitats) i arròs (2.520 unitats), al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Els passats 26 de maig i 9 de juny, Mercadona ja va fer efectius dos lliuraments de 13.500 litres de llet sencera i d’11.390 quilos de llegums cuits al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. També cal afegir que lliura diàriament aliments als menjadors socials de les comarques tarragonines amb què col·labora habitualment. De fet, del començament d’any ençà, la cadena de supermercats ha donat més de 231.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials tarragonines. 

La nova donació feta avui al Banc dels Aliments forma part de les que la companyia està duent a terme a Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19. En total, des de l’1 de gener i fins avui, ha lliurat més d’un milió de quilos (concretament 1.030.000) d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal als bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a la Creu Roja Catalunya, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre d’altres. De la quantitat donada d’1.030.000 quilos, prop de 750.000 quilos corresponen als mesos d’abril, maig i juny, període en què ha incrementat les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més necessitats. Els productes donats han estat llet, llegums, arròs, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres. Pel que fa als articles d’higiene personal, s’han donat xampús i desodorants per a adults, així com xumets i mossegadors per a nadons.

En aquest sentit, el president del Banc dels Aliments, Eusebio Alonso, ha volgut posar de manifest que “estem molt agraïts per aquesta nova donació de Mercadona, productes de primera necessitat que des d’avui mateix es repartiran a les entitats socials del territori”. Ha afegit que “accions com aquesta demostren el compromís de la cadena de supermercats per contribuir a pal·liar les greus conseqüències de la COVID-19 i són l’esperit que mou el Banc dels Aliments en un moment molt complex en què la necessitat alimentària ha augmentat en un 40 % al territori”.  

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona” i ha posat de manifest que “amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat més d’un milió de quilos d’aliments i articles d’higiene personal a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya del començament d’any ençà, xifra que representa un increment de més d’un 30 % respecte del mateix període de l’any 2019, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, sis dels quals de les comarques tarragonines. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que lliura els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya, més de 1.478 tones d’aliments, equivalents a gairebé 25.000 carretons de la compra. Aquest compromís solidari també s'ha reforçat del començament d'any ençà a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions de més d’un 30 % respecte del mateix període de l’any passat, fins a arribar a les 1.030 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d’higiene personal, des de l’1 de gener i fins avui.

E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació feta avuiE. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació feta avui.

Logo EActiVat