Lliurament al Banc d’Aliments de Ceuta

Mercadona lliura 8.000 quilos de productes de primera necessitat als bancs d’aliments de Ceuta i de Melilla

20 de abril de 2020
  • La companyia de supermercats respon a la necessitat dels bancs d'aliments amb la donació de productes bàsics per atendre’n les demandes.
  • Mercadona reforça així les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per atendre les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha fet una donació de 8.000 quilos de productes de primera necessitat als bancs d'aliments de les ciutats autònomes de Ceuta i de Melilla per al seu repartiment posterior a les entitats socials que totes dues entitats atenen. En el cas de Melilla, les donacions al Banc d'Aliments es fan diàriament amb productes aptes per al consum, però no per a la venda, segons els criteris de la companyia. De la mateixa manera, a Ceuta Mercadona col·labora amb la casa familiar dels germans de la Cruz Blanca de Ceuta amb el lliurament diari d'aliments. Mercadona referma així la seva relació amb els bancs d'aliments de totes dues ciutats autònomes amb què col·labora de manera habitual a través de la donació de productes i de la participació en operacions quilo, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits.

Pedro Mariscal, president de la Federació de Bancs d’Aliments de Ceuta i de Melilla, ha volgut "agrair a Mercadona la seva solidaritat amb els bancs d'aliments de les dues ciutats autònomes per les donacions que ens estan fent. Són uns moments molt difícils en què la nostra activitat s’està multiplicant per poder garantir la cobertura alimentària dels qui més ho necessiten. Per tant, volem fer arribar el nostre agraïment més sincer a la companyia i als seus treballadors per la col·laboració que sempre ens mostren, ja que ens permet poder seguir ajudant els col·lectius més desfavorits en aquestes circumstàncies extraordinàries en què la donació és més necessària que mai".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 2.565 tones d'aliments -2.450 a Espanya i 115 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà Lliurament de productes al Banc d’Aliments de CeutaLliurament de productes al Banc d’Aliments de Ceuta.