Nou carretó de Mercadona en un supermercat

Mercadona lliura 3.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Biscaia

03 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat el 2017 al País Basc.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Biscaia 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet, oli i llegums cuits. Aquesta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments de Biscaia, des de la seva implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajuts, com ara la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments de Biscaia.

En el lliurament han estat presents Miquel Ángel Fernandino, president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha subratllat que aquesta col·laboració "és una mostra més de la responsabilitat social empresarial de Mercadona, que retorna a la societat part del que en rep". Per la seva banda, Fernandino ha agraït "l'ajuda de Mercadona, que ha incrementat contínuament les seves donacions des de l'inici de la nostra col·laboració".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el Banc d'Aliments de Biscaia, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els Bancs d'Aliments d’Àlaba i Guipúscoa. L'any passat aquestes col·laboracions van superar els 486.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Miguel Ángel Fernandino, presidente del Banco de Alimentos de Bizkaia, y Miryam Oca, gerente de Relaciones Externas de Mercadona en EuskadiMiguel Ángel Fernandino, president del Banc d'Aliments de Biscaia, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. 

Mercadona al País Basc

Mercadona té quinze botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri i Santurtzi (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seva plantilla es compon de 1.382 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'aquesta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compri 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Biscaia i Guipúscoa, 236.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel, més de 252.000 unitats de brioix de mantega i més de 12.000 pebrots.

Banc d'Aliments de Biscaia

El Banc d'Aliments de Biscaia és una institució sense ànim de lucre que tracta de resoldre la necessitat bàsica de l'ésser humà, que és l'alimentació, i també lluitar contra el malbaratament d'aliments. És per això que promou la recollida d'aliments, que emmagatzema a les seves instal·lacions per procedir, posteriorment, a repartir-los entre els centres assistencials amb l'objectiu de donar menjar als necessitats. El 2017 els 152 voluntaris del Banc d'Aliments de Biscaia han distribuït, a través de 235 entitats col·laboradores, un total de 4.001 tones d'aliments a 30.664 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de Responsabilitat Social de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.