Carretons cistell de Mercadona

Mercadona lliura 2.500 quilos de productes al Banc d'Aliments de Guipúscoa

13 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat el 2017 al País Basc.
  • La col·laboració de Mercadona en el programa "Último minuto" ha estat reconeguda pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i l'àrea de Medi Ambient de la Diputació Foral de Guipúscoa.

Mercadona ha donat al Banc d’Aliments de Guipúscoa 2.500 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet i oli. Aquesta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d’Aliments de Guipúscoa, des de la seva implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajuts, com ara la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d’Aliments de Guipúscoa. Concretament, la col·laboració de Mercadona en el programa "Último minuto" ha estat reconeguda pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i l'àrea de Medi Ambient de la Diputació Foral de Guipúscoa.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pineda, president del Banc d’Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha agraït al Banc d'Aliments "el seu reconeixement per la nostra participació en el programa "Último minuto", així com la seva feina diària de suport a aquelles persones amb menys recursos". Pineda també ha volgut agrair, en aquest cas a Mercadona, la seva "col·laboració diària i constant que ens ajuda en la nostra tasca".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el Banc d’Aliments de Guipúscoa, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els Bancs d'Aliments d’Àlaba i Biscaia. L'any passat aquestes col·laboracions van superar els 486.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Donación de alimentos de Mercadona al Banco de Alimentos de GipuzkoaJosé Manuel Pineda, president del Banc d’Aliments de Guipúscoa, y Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té setze botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi i Berango (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seva plantilla es compon de 1.422 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'aquesta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compri 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Biscaia i Guipúscoa, 236.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel, més de 252.000 unitats de brioix de mantega i més de 12.000 pebrots.

Banc d’Aliments de Guipúscoa

Constituït el 1997, l'objectiu del Banc d'Aliments de Guipúscoa és la lluita contra el malbaratament a favor dels més necessitats en el nostre entorn. El 2017, els 216 voluntaris del Banc d'Aliments de Guipúscoa han distribuït, a través de 194 entitats col·laboradores, més de 2.500 tones d'aliments a 19.073 beneficiaris, una mitjana de 130 quilos per persona. 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.