Logística de Mercadona a Palma

Mercadona inicia la seva col·laboració diària amb el menjador social d’Estrellas & Duendes de Palma

28 de novembre de 2019
  • Mercadona, que ja col·labora amb altres menjadors socials de les Illes Balears, comença a lliurar productes cada dia al menjador social que gestiona l'Associació Estrellas & Duendes a Palma.
  • L’exercici passat, la companyia va donar 109 tones d'aliments a diverses entitats socials de les Illes Balears.

Mercadona ha iniciat la seva col·laboració amb el menjador social que gestiona l'Associació Estrellas & Duendes a Palma, mitjançant el lliurament diari de productes de primera necessitat, com ara fruites i verdures, productes lactis, carn, peix, embotits, conserves, pa o pastes, amb l'objectiu que el menjador pugui preparar els àpats dels nens i nenes i de les seves famílies, usuàries del centre.

El menjador social que gestiona l'Associació Estrellas & Duendes fa quatre anys que està obert i atén diàriament prop de 62 nens i nenes i les seves famílies, amb més de 98 serveis al dia repartits entre l'esmorzar, el dinar i el berenar (segons si el període és lectiu o no ho és).

La donació es fa a primera hora del matí, de dilluns a divendres, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona. Lucas Albacete i José Miguel Rivera són els treballadors de Mercadona encarregats de fer arribar els productes al menjador amb la furgoneta de la companyia, i els lliuren perquè els voluntaris del centre preparin els àpats.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bárbara Ordás, assegura que "estem molt satisfets de col·laborar amb aquest menjador social i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per ajudar a completar la dieta dels nens i nenes i de les famílies que acudeixen a aquest centre".

Per la seva banda, el representant de l'Associació Estrellas & Duendes de Palma, Miguel Ángel Colom, ha manifestat la seva satisfacció per aquest tipus de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris amb productes de primera necessitat".

Mercadona col·labora a les Illes Balears –l’exercici passat va donar 109 tones d'aliments- amb el Banc dels Aliments de Mallorca, els bancs municipals de Maó i Ciutadella a Menorca, Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera, el Menjador Social  d’Inca gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, el Menjador Social de Ca l'Ardiaca gestionat per l’Associació Altruista Es Refugi de Palma, el Menjador Social Tardor gestionat per l’Associació Tardor de Palma i els menjadors socials d’Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany gestionats per Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera, a Eivissa. A més, també col·labora amb la participació de supermercats en accions benèfiques com les Operacions Quilo o campanyes com el Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments de Mallorca.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya, a les quals el 2018 va donar 8.300 tones d'aliments, xifra que equival a 140.000 carretons de la compra. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

Mercadona també treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.