María Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, juntament amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona inicia la donació diària de productes de primera necessitat al menjador social La Sal de la Tierra a Vigo

11 de juny de 2020
  • La companyia inicia la seva col·laboració amb el menjador social La Sal de la Tierra, amb el lliurament diari de productes de primera necessitat, com ara carn, fruita, verdura, peix, lactis...
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat 414 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Galícia.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a la Comunitat Autònoma de Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, inicia la donació diària de productes de primera necessitat al menjador social La Sal de la Tierra i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquesta organització. Les donacions diàries es faran al matí i Mercadona hi aportarà els seus propis recursos logístics i humans.

L’Associació La Sal de la Tierra s'incorpora al projecte social que la companyia va iniciar el 2013 i que aglutina 18 menjadors socials i altres entitats benèfiques de Galícia, que reben de Mercadona donacions diàries, entre elles, els menjadors socials de La Esperanza i de Misión del Silencio, tots dos situats a Vigo.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la tasca magnífica que es du a terme des de La Sal de la Tierra, que no ha deixat de treballar per ajudar els altres en aquests temps difícils". “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Galícia, on va donar 706,6 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, des de l’Associació Benèfica La Sal de la Tierra agraeixen a Mercadona “la seva solidaritat manifesta, i a la resta d'entitats que puntualment col·laboren amb els seus productes i donacions, sense els quals ens seria impossible el manteniment del menjador social". L'associació, que fa més de vint anys que du a terme la seva tasca social a Vigo, disposa de servei de menjador social, tallers ocupacionals i oficina d'atenció i informació immediata.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 6.200 tones d'aliments. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

María Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, juntament amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de MercadonaMaría Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, juntament amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de Mercadona.

Logo EActiVat