El Banc d'Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona ubicat a A Sionlla, Santiago de Compostel·la

Mercadona inicia la donació diària de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Santiago de Compostel·la

09 de juny de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments de Santiago de Compostel·la, amb el lliurament diari de productes de primera necessitat, com ara carn, fruita, verdura, peix, lactis...
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat 414 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Galícia.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a la Comunitat Autònoma de Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, inicia la donació diària de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Santiago de Compostel·la, amb què ja col·labora habitualment, i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquesta organització.

Les donacions es faran des de les botigues que Mercadona té a Santiago de Compostel·la i Ames, on l'entitat recollirà cada dia productes aptes per al consum, però no per a la venda. Amb aquesta iniciativa, Mercadona referma la seva col·laboració amb el Banc d'Aliments de Santiago de Compostel·la, a la tasca del qual dona suport des del 2012.

L'entitat s'incorpora al projecte social que la companyia va iniciar el 2013 i que aglutina 17 menjadors socials i altres entitats benèfiques de Galícia, que reben de Mercadona donacions diàries, entre elles, la Cuina Econòmica de Santiago o la Cuina Social San Roque de Càritas Parroquial de Cee.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la tasca magnífica que es du a terme des del Banc d'Aliments de Santiago, que no ha deixat de treballar per ajudar els altres en aquests temps difícils". “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Galícia, on va donar 706,6 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, des del Banc d’Aliments de Santiago agraeixen la col·laboració de Mercadona pel seu "suport i solidaritat continus amb la tasca de les entitats que treballem per ajudar els més desafavorits".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 6.200 tones d'aliments. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

El Banc d'Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona ubicat a A Sionlla, Santiago de Compostel·laEl Banc d'Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona ubicat a A Sionlla, Santiago de Compostel·la.

Logo EActiVat