Josep Maria Manresa (delegació de les Terres de l’Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donació efectuada

Mercadona dona 11.390 quilos de llegums cuits a la delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

09 de juny de 2020
  • En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat 536.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Avui també es lliuren 7.920 unitats de crema d'ametlles al Banc dels Aliments de Tarragona.
  • Reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament d’11.390 quilos de llegums cuits (que equivalen a 18.894 unitats), concretament llenties, cigrons i mongetes, a la delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, situada al municipi de Tortosa. Paral·lelament, ha lliurat 7.920 unitats de crema d'ametlles a la seu central del banc dels aliments ubicada a Reus (Tarragona).

Aquestes donacions se sumen a la que es va fer el 26 de maig passat al banc dels aliments de la demarcació, amb el lliurament de 13.500 litres de llet sencera. A això, cal afegir-hi que la companyia lliura diàriament aliments als menjadors socials de les comarques de Tarragona que estan oberts en aquests moments, i amb què col·labora habitualment, entre altres entitats socials tarragonines. Fins ara, aquests lliuraments han suposat la donació de 127.550 quilos de productes de primera necessitat.

La nova donació feta avui forma part de les que la companyia està duent a terme, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, des del 27 de març passat fins avui, ha lliurat 536.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.

En aquest sentit, el coordinador de la delegació de les Terres de l’Ebre del Banc  dels Aliments, Òscar Ologaray, ha agraït la donació i ha assenyalat: "Avui hem rebut de Mercadona més d’11.000 quilos de llegums cuits que permetran ajudar les famílies més necessitades del nostre territori". “Mercadona ha fet avui una donació molt important que servirà per ajudar a posar un plat a la taula de les famílies més necessitades i això diu molt dels valors d'aquesta cadena de supermercats". "És un exemple més de la importància de treballar junts, perquè si les entitats socials, les empreses, les administracions i els particulars treballem junts, no només sumem esforços, sinó que multipliquem resultats."

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Tarragona” i ha posat de manifest: “Amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat 536 tones d’aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de dos mesos per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que lliura productes diàriament als menjadors socials en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar més de 1.478 tones d’aliments a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya.

Josep Maria Manresa (delegació de les Terres de l’Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donació efectuadaJosep Maria Manresa (delegació de les Terres de l’Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donació efectuada.

Logo EActiVat