Visita de les autoritats del Govern Basc a les instal·lacions del bloc logístic de Mercadona situat a Vitòria-Gasteiz

Mercadona inicia la construcció de la segona fase del seu bloc logístic a Euskadi en la qual invertirà 15 milions d'euros i contractarà a 50 treballadors

16 de març de 2018
  • La consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, Arantxa Tapia, ha visitat les instal·lacions situades al polígon de Jundiz, Vitòria-Gasteiz.
  • Recentment s'ha culminat la primera fase del projecte, que ha suposat una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball estables i de qualitat.

Mercadona ha anunciat que inicia la construcció de la segona fase del seu bloc logístic a Euskadi, situat al polígon de Jundiz, a Vitòria-Gasteiz. La cadena de supermercats ha conclòs la primera fase del bloc logístic, amb una inversió de 50 milions d'euros i la contractació de 200 treballadors. Aquesta nova fase suposarà una inversió addicional de 15 milions d'euros i la creació de 50 llocs de treball estables i de qualitat.

Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, ha visitat les instal·lacions per conèixer, de primera mà, com ha estat l'engegada i els detalls d'aquest nou projecte. “És un projecte molt interessant perquè a més de ser estratègic per a Àlaba a nivell logístic, és un exemple d'inversió en R+D com a fonament per a la generació d'ocupació” ha afirmat la consellera Arantxa Tapia.

Patricia Cortizas, directora de Relacions Institucionals de Mercadona a Euskadi, ha explicat que "fa ja una dècada Mercadona va adoptar el compromís d'innovar a la seva xarxa logística i apostar per un treball de qualitat, eliminant els sobreesforços dels treballadors, i en aquest nou bloc de Vitòria-Gasteiz hem continuat treballant en la mateixa línia”.

Manuel Antonio Gómez, coordinador del bloc logístic de Mercadona, ha detallat que l'àrea de frescs compta amb el sistema automatitzat PPG (Picking Pont Grua), un sistema innovador d’emmagatzematge i preparació de palets de carn, fruita i verdura. "El sistema elimina els sobreesforços en tot el procés, des de la recepció de la mercaderia fins a la formació dels palets que seran expedits a les botigues; a més garanteix la correcta manipulació dels productes, assegurant la qualitat dels mateixos. Aquesta eficiència en els processos és clau per complir l'objectiu de la companyia de garantir la màxima qualitat i frescor als clients".

Representants del Govern Basc i responsables de Mercadona, visiten les instal·lacions del bloc logístic de Mercadona a Vitòria-GasteizMiryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi; Iván González, coordinador de Manteniment del bloc logístic de Vitòria-Gasteiz; Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc; Manuel Antonio Gómez, coordinador del bloc logístic de Vitòria-Gasteiz; Bittor Oroz, viceconseller d'Agricultura, Pesca i Política Alimentària; i Patricia Cortizas, directora territorial de Relacions Externes de Mercadona; durant la visita al bloc logístic de Mercadona a Vitòria-Gasteiz.

La segona fase consistirà en la construcció d'una planta d'elaboració de pa que ocuparà 4.300 m2 i d'una nova nau de secs de 16.500 m2 totalment automatitzada. Per a la seva posada en marxa es preveu la contractació de 50 treballadors, que rebran una formació específica a càrrec de l'empresa.

Actualment, el bloc logístic de Vitòria-Gasteiz assorteix a les botigues de Mercadona a Euskadi, Navarra, La Rioja, Burgos i Cantàbria. Amb la culminació de la primera fase ja funcionen les àrees de secs (productes no peribles), frescs (productes peribles) i envasos, aquesta última gestionada per l’interproveïdor Logifruit. A més, s'està acabant de posar en marxa l'àrea de productes congelats.

Mercadona a Euskadi

Mercadona compta amb 15 botigues a Euskadi i una plantilla de gairebé un miler de persones, amb ocupació estable i de qualitat. La seva aposta pel producte local li ha portat a mantenir relació comercial amb 1.240 pimes basques a les quals ha realitzat compres per valor de 370 milions d'euros el 2016. Dins de la seva responsabilitat social corporativa ha donat més de 166 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seva col·laboració amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi, amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz, i amb les Hermanitas de los Pobres de Bilbao i Vitòria-Gasteiz.

Imatge de capçalera: Iván González, coordinador de Manteniment del bloc logístic de Vitòria-Gasteiz; Patricia Cortizas, directora territorial de Relacions Externes de Mercadona; Bittor Oroz, viceconseller d'Agricultura, Pesca i Política Alimentària; Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc; i Manuel Antonio Gómez, coordinador del bloc logístic de Vitòria-Gasteiz; durant la visita al bloc logístic de Mercadona a Vitòria-Gasteiz.