Bloc logístic de Mercadona a Abrera, Barcelona

Mercadona construirà un nou bloc logístic intel·ligent a Plaza (Saragossa)

16 de març de 2018
  • Per a això la companyia de supermercats adquireix una parcel·la de 17.000 m2 que, unida a l'adquirida el 2006, suma una superfície de 67.000 m2.
  • Té previst invertir 6,5 milions d'euros en un magatzem intel·ligent que eliminarà sobreesforços i ampliarà la seva capacitat logística.
  • Més de 50 proveïdors d'obra i 300 persones participaran en la construcció del complex logístic, que iniciarà la seva activitat a partir del 2020.
  • S'espera que les obres del bloc logístic, situat en la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, s'iniciïn el segon quadrimestre de 2018.

Mercadona construirà un nou bloc logístic en la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, concretament al C/ Bari, en una superfície de 67.000 metres quadrats, fruit de la unió de la parcel·la de 17.000 metres quadrats que acaba d'adquirir amb la parcel·la que la companyia va adquirir l'any 2006 i que compta amb una superfície de 50.000 metres quadrats. D'ells, 30.000 metres es destinaran a superfície edificada. El projecte suposarà una inversió de 6,5 milions d'euros i s'espera que les obres, en les quals participaran 50 proveïdors d'obra i 300 persones, estiguin acabades per a l'any 2020. 

Amb la seva posada en funcionament, es traslladarà l'activitat logística que es realitza en les actuals instal·lacions de 11.200 metres quadrats, situades igualment a Plaza, on es mantindran els serveis de suport i magatzem d'envasos. La plantilla, formada per 100 persones, també serà traslladada a aquest nou bloc logístic automatitzat que eliminarà sobreesforços dels treballadors. 

Invertir per eliminar sobreesforços i transportar eficaçment 

El nou bloc logístic de Saragossa ampliarà la capacitat logística de la xarxa de Mercadona, que en el seu conjunt supera els 970.000 metres quadrats de superfície. Per mitjà d'aquesta, la companyia proveeix eficientment a tots els seus supermercats amb l'objectiu, a més, de transportar cada vegada més mercaderia amb menys recursos, i de romandre "invisible" per a l'entorn. Des que la companyia va decidir apostar per aquest innovador model logístic, que elimina sobreesforços, ha destinat importants recursos a la modernització de la seva xarxa logística intel·ligent, per a la qual treballen diàriament més de 6.400 persones i en la qual ha invertit al llarg d'aquests anys més de 700 milions d'euros.

Imatge de capçalera: Interior del bloc logístic automatitzat d'Abrera, Barcelona.