Treballadors en un bloc logístic de Mercadona

Mercadona i els sindicats signen el nou Pla d'Igualtat

16 de abril de 2024
  • Entra en vigor aquest mes d'abril i tindrà una vigència de quatre anys.
  • L'acord manté el foment de l'equitat de manera transversal, en tots els processos i per a totes les persones que formen part de Mercadona.
  • La companyia continua treballant per continuar garantint bons resultats en igualtat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha signat amb els representants de la Unió General de Treballadors (UGT) i de Comissions Obreres (CCOO) el nou Pla d'Igualtat de l'empresa, que entra en vigor aquest mes d'abril i tindrà una vigència de quatre anys, fins al 2028.

El nou Pla pretén refermar els bons resultats que la companyia ha obtingut al llarg dels anys, com la paritat de dones i homes en l'equip directiu, amb mesures que continuen apostant per la promoció interna i el foment equilibrat de dones i homes en el Curs d'Habilitats Directives, i també promovent la igualtat de tracte i d'oportunitats a través del model de gestió propi de la companyia (el Model de Qualitat Total), amb valors irrenunciables com l'equitat retributiva, que garanteix el principi de "mateixa responsabilitat, mateix sou" i mesures que consoliden la transparència retributiva.

Mercadona, que disposa d’un Pla d'Igualtat ratificat pels representants sindicals des de fa més de catorze anys, manté el foment de l'equitat de manera transversal en tots els processos (formació, promoció, retribució, etc.) i per a totes les persones, i garanteix l'absència de discriminació directa o indirecta.

Rafa Caparrós, responsable estatal d'UGT, declara: "Estem convençuts que aquest Pla dona continuïtat a l'avanç en el desenvolupament professional de les persones, sobretot de les dones que treballen a Mercadona, a través d'objectius i mesures que s’orienten al diagnòstic. Un cop més, apostem perquè la igualtat efectiva entre dones i homes a Mercadona sigui un compromís i una realitat."

Silvia Yankowich, secretària general de la Secció Sindical de CCOO, afirma: "Considerem molt positius els avenços assolits fins ara, que confirmen els bons resultats d'aquest tipus d'acords. Amb aquest Pla, mantenim el compromís de continuar treballant conjuntament per refermar la igualtat entre dones i homes."

Per la seva banda, Ernesto Cubero, director de Relacions Laborals de Mercadona, ha indicat: "Estem orgullosos del Model i de l'esforç conjunt que hem fet per continuar millorant de manera contínua les relacions laborals i la qualitat en l'ocupació de les més de 100.000 persones que formen la plantilla de Mercadona."

Treballadors del supermercat MercadonaNoelia i Miguel Ángel, treballadora i treballador de botiga a Mercadona.