Les caixes verdes reutilitzables redueixen la generació de residus

Les caixes verdes per a fruita i verdura de Mercadona: un exemple d'economia circular

22 de abril de 2024
  • Aquestes caixes es poden reutilitzar més de 120 vegades, es poden reparar fàcilment i són 100 % reciclables, la qual cosa beneficia tota la cadena de distribució.
  • Reutilitzant aquestes caixes verdes de Mercadona s'evita l'ús de més de 200.000 tones a l'any de materials i s'eliminen 107.072 trajectes de camió a l'any, cosa que redueix les emissions de CO2.

Conscient de la importància de cuidar el planeta, Mercadona treballa perquè tots els processos siguin tan sostenibles i respectuosos com sigui possible. Les caixes verdes que s'utilitzen per transportar i exposar la fruita i verdura a Mercadona en són un exemple. Aquestes caixes, desenvolupades en col·laboració amb Logifruit, Proveïdor Totaler de logística de Mercadona durant més de 25 anys, són un fet de l’aposta per un model de negoci més respectuós amb el medi ambient.

Caixes verdes de Mercadona: més que envasos

Aquestes caixes verdes són molt més que envasos. Són caixes reutilitzables que permeten més de 120 usos, es poden reparar i, a més, són de plàstic reciclable i tenen una durada mitjana de cinc anys. La transició de caixes rígides a caixes plegables va ser una fita en l'estratègia de logística sostenible de Mercadona. Aquesta innovació, desenvolupada en col·laboració amb Logifruit, representa un model sòlid d'economia circular.

Amb aquestes caixes a Mercadona, es contribueix al següent:   

  • Gestió responsable dels recursos. Fent servir aquestes caixes verdes s'evita l'ús de més de 200.000 tones de matèries primeres a l'any. 
  • Reducció d'emissions. L'ús d'aquestes caixes verdes contribueix a la reducció d'emissions de CO2, ja que evita la necessitat de fer més de 107.072 trajectes de camió a l'any.
  • Transport eficient. Gràcies a les caixes plegables, ara es transporten fins a tres vegades més caixes per camió en comparació amb les caixes rígides, fet que ha reduït significativament la petjada de carboni de Mercadona.
  • Envasos de llarga durada. Després de cada ús, cada caixa passa per un procés rigorós de neteja i desinfecció. Quan cal es reparen i, al final de la seva vida útil, es reciclen i converteixen en noves caixes.

Infografia del cicle de vida de les caixes verdes de MercadonaCicle de vida de les caixes verdes de Mercadona.

Compromís continu amb la sostenibilitat

Mercadona fa servir aquestes caixes verdes reutilitzables i reciclables des de fa més de 25 anys. És una mostra del compromís amb l'economia circular.

Fruit d'aquest compromís amb la cura de l'entorn, Mercadona va destinar 57 milions d'euros a polítiques i mesures de protecció del medi ambient en l'exercici 2023. 

Coneix més informació sobre els nostres fets i el compromís sostenible.