Lliurament de productes de primera de necessitat de Mercadona a Creu Roja a Catalunya

Mercadona entrega 10.640 unitats de cigrons cuits a la Creu Roja a Catalunya

12 de agost de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i hi participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • De gener a juliol, la companyia ha lliurat 3.111 tones de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant el 2020.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva avui l’entrega de 10.640 unitats de cigrons cuits (que equivalen a 6.041 quilos) a la Creu Roja a Catalunya.

La nova donació feta avui a la Creu Roja forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya com a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l’1 de gener i fins al 31 de juliol, ha lliurat 3.111.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal que se sumen a les més de 3.000 tones (concretament 3.046) donades durant el 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda però si per al consum i, des del mes de setembre passat, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250.

Des de principi d’any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat a la Creu Roja. En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït un cop més “la implicació solidària de Mercadona a l’hora d’ajudar-nos a dur a terme la nostra tasca humanitària per garantir les necessitats bàsiques dels col·lectius que més estan patint aquesta pandèmia” i ha posat de manifest que “el suport que la Creu Roja ha prestat a més de 540.000 persones durant aquesta crisi ha pogut dur-se a terme gràcies al compromís social d’empreses com Mercadona”.

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat “la important tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya” i ha assenyalat que “en set mesos ja hem donat 3.111 tones d’aliments, xifra que supera les més de 3.000 tones donades durant el 2020, any en què les donacions es van duplicar. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

Pel que fa a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona a les quals dona aliments diàriament i hi participen els 250 supermercats que la cadena té al territori.

Una resposta integral i coordinada de la Creu Roja a Catalunya

Des de març de l’any passat i fins a finals de juliol de 2021, el Pla Creu Roja RESPON davant el coronavirus ha prestat suport humanitari a 545.576 persones en situació de vulnerabilitat a tot Catalunya i 1.363.000 han estat beneficiàries indirectes d’aquest ajut. En total, s’han distribuït 4,2 milions de quilos d’aliments, 111.151 kits d’ajuda bàsica i 55.515 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 74 centres de tot el territori.

Per fer-ho possible, s’han mobilitzat 8.678 persones voluntàries, que han realitzat 286.000 hores d’acció voluntària.

Al llarg d’aquesta crisi, s’han aconseguit més de 400 col·laboracions empresarials, ja siguin de donació de producte, aportacions econòmiques o col·laboracions d’altres tipologies, com ara la cessió d’espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Donació de productes de primera de necessitat de Mercadona a Creu Roja a CatalunyaResponsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant el lliurament de productes de primera necessitat.