M. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donació

Mercadona, en col·laboració amb Iparlat, dona 63.000 litres de llet al Banc d’Aliments i a la Creu Roja de Guipúscoa

28 de maig de 2020
  • En total, des del 30 de març fins avui, la companyia ha lliurat més de 131 tones de productes de primera necessitat a diverses entitats socials guipuscoanes.
  • Reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, en col·laboració amb Iparlat (proveïdor de llet de la cadena de supermercats), ha lliurat la quantitat de 63.000 litres de llet en format de paquets de 6 minibrics individuals de 200 mil·lilitres cadascun (en total 52.500 unitats) al Banc d'Aliments i a la Creu Roja de Guipúscoa.

La nova donació feta avui forma part de les aportacions extraordinàries que la companyia està duent a terme a diverses organitzacions i entitats socials atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, i se suma a les realitzades durant els mesos d'abril i maig al Banc d'Aliments de Guipúscoa amb el lliurament de més de 27.000 quilos (concretament 27.233) de llegums, arròs, pasta i llet.

A això cal afegir que Mercadona dona cada dia productes, tant frescos com secs, al Banc d'Aliments de Guipúscoa (que aquestes darreres setmanes, fruit de la situació ocasionada per la COVID-19, està recollint la Creu Roja Guipúscoa als supermercats).

En total, des del 30 de març passat fins avui, ha lliurat més de 131.000 quilos d'aliments, com ara llegums, llet, pasta, arròs, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres, a aquestes entitats socials, que representen un total de 2.214 carretons de la compra.

Mercadona i Iparlat se sumen així a la crida feta pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i la Creu Roja amb l'objectiu de donar resposta i ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Guipúscoa, Miryam Oca, ha agraït “l'enorme tasca que duen a terme tant el Banc d’Aliments de Guipúscoa com la Creu Roja" i ha assenyalat: "Amb aquesta nova donació s'hauran lliurat més de 131.000 quilos d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques guipuscoanes en poc més de vuit setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de col·laborar amb els bancs d'aliments de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social de Los Desamparados de Vitòria i a la Creu Roja al País Basc. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, i els lliuraments es fan en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

Amb la donació feta avui al Banc d'Aliments i a la Creu Roja de Guipúscoa, la companyia ha lliurat un total de 283 tones de productes bàsics a aquestes entitats socials del País Basc, des del 30 de març passat fins avui.

Voluntaris de la Creu Roja descarregant els palets de llet donats per MercadonaVoluntaris de la Creu Roja descarregant els palets de llet donats per Mercadona.

M. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donacióM. Oca (Mercadona) i A. Echarri (Creu Roja Guipúscoa) en un moment de la donació.

Logo EActiVat