Assortiment de productes sense gluten de Mercadona.

Més de 1.300 opcions sense gluten a Mercadona en el Dia Nacional del Celíac

27 de maig de 2020
  • Aquest 27 maig, Mercadona s'adhereix al Dia Nacional del Celíac com a part del seu compromís amb les persones celíaques i suport a aquest col·lectiu.
  • La companyia segueix desenvolupant el seu assortiment de productes lliures de gluten i actualment disposa de més de 1.300 productes aptes per a celíacs.

Mercadona s'adhereix al Dia Nacional del Celíac que se celebra cada 27 de maig com a part del seu compromís amb les persones que pateixen aquesta malaltia. És per això que ha llançat aquest vídeo amb algunes idees de plats lliures d'aquesta proteïna d'entre els més de 1.300 productes sense gluten de Mercadona.

El vídeo recull una petita mostra del gran nombre de productes aptes per a celíacs a Mercadona que pots trobar a les seves botigues. A més, des de la companyia, se segueix treballant per oferir un assortiment de productes sense gluten Hacendado adaptat a les necessitats dels qui tenen intolerància o al·lèrgia al gluten.

L’assortiment de productes sense gluten de Mercadona

Cada any Mercadona suma nous productes a la llista de productes sense gluten Hacendado. Actualment, Mercadona ofereix més de 1.300 solucions convenientment envasades i identificades a l’etiquetatge per a garantir la màxima seguretat alimentària als seus clients celíacs.

Mercadona també té en compte altres al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. És per això que treballa diàriament en la millora de l'assortiment i la identificació de productes sense al·lèrgens.

Col·laboració amb organitzacions de persones celíaques

Mercadona col·labora amb diferents entitats de referència a Espanya, com la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE) i les seves associacions autonòmiques, l'Associació de Celíacs de Catalunya, l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l’Associació d’Intolerants a la Lactosa d’Espanya (ADILAC).

Per Mercadona, el paper d'aquestes organitzacions representatives és fonamental i la col·laboració amb elles ajuda a conèixer millor les necessitats dels consumidors celíacs i a tenir-les en compte.

L'objectiu de la relació de Mercadona amb aquestes entitats és treballar conjuntament per trobar solucions a les necessitats de tots els consumidors i poder oferir productes aptes per a les seves dietes, amb totes les garanties.

Atesa aquesta situació excepcional, M. Eugenia Canalías, presidenta de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), declara que "com a nova presidenta de la FACE, crec fermament en la famosa frase de la unió fa la força. Hem començat un any dur, tanmateix l'important és no deixar-se abatre, cal unir-se per buscar junts la part positiva". La seva carta completa es pot consultar aquí.

Per la seva banda, José T. Molina, president de l’Associació de Celíacs de Catalunya, indica que "animem els fabricants i els distribuïdors a escoltar i atendre les necessitats del col·lectiu celíac, consistents en més qualitat dels productes sense gluten, un etiquetatge clar que no indueixi a error o confusió, una oferta més saludable nutricionalment i un preu equivalent al dels seus homòlegs amb gluten, alhora que ens posem a la seva disposició per treballar de manera coordinada".

Finalment, Roberto Espina, director de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, afirma que "el col·lectiu de persones celíaques i sensibles al gluten és cada dia més nombrós i, atès que l'únic tractament de la seva malaltia és una dieta estricta sense gluten de per vida, demana una indústria que en tingui en compte les necessitats i ofereixi una gamma àmplia de productes sense gluten que en faciliti el dia a dia".

Consells sobre els nostres productes sense gluten

Trobaràs més informació sobre els productes sense gluten Hacendado a l’apartat de Consells Sense Gluten