Lliurament d'aliments per part de Mercadona

Mercadona donarà productes diàriament a l’Hogar San Francisco Javier de Tafalla

05 de novembre de 2018
  • La cadena de supermercats comença a lliurar diàriament productes de primera necessitat a l’Hogar San Francisco Javier de Tafalla que, gestionat per Las  Hermanitas de los Ancianos Desamparados, acull 100 ancians sense recursos.
  • Mercadona ha donat més de 208.000 quilos de productes de primera necessitat el 2017 a Navarra.

En el marc de la seva responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb l’Hogar San Francisco Javier de Tafalla a través del lliurament diari de productes bàsics. Gestionat per Las Hermanitas de los Ancianos Desamparados, al centre hi viuen 100 ancians sense recursos. La donació es fa al matí, gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb aquesta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració de menjars per a la gent gran que atén aquesta institució, situada al número 48 de l'avinguda Severino Fernández de Tafalla.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, explica que "gràcies a aquesta col·laboració ampliem el nombre de beneficiaris de la nostra RSE a Navarra i, a més, prestem atenció a un col·lectiu tan vulnerable com el de la tercera edat". Per la seva banda, sor Anunciación del Río, de Las Hermanitas de los Ancianos Desamparados, es mostra "molt agraïda a Mercadona perquè aquestes donacions ens permeten preparar uns menús molt variats i saludables per als nostres ancians".

En el marc de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només fa aquesta col·laboració, sinó que ha signat un conveni amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra a través del qual enguany ha donat 4.500 kg de productes de primera necessitat. A més, col·labora diàriament amb la Fundació Ilundain Haritz Berri, amb Hermanitas de los Pobres de Pamplona, amb el menjador solidari Paris 365, amb l'Escola Taller d'Estella-Lizarra i amb el menjador solidari Villa Javier de Tudela. Totes aquestes accions han fet que el 2017 Mercadona hagi donat més de 208.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials navarreses.

Sobre Mercadona a Navarra

Mercadona té 11 botigues a Navarra i una plantilla de 574 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 714 pimes d'aquesta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors navarresos per valor de 394 milions d'euros, un 45 % més que l'any anterior. Són exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de l’aposta pel producte local les compres d'1 milió de quilos de carxofa a Tudela, de 6.000 quilos d'espàrrec blanc amb IGP Navarra, de 4,3 milions de quilos de ceba, de 2,5 milions de quilos d'endívies, d’1,3 milions d'unitats d'enciam Batàvia i de més de 13.000 anolls.

Sobre Las Hermanitas de los Ancianos Desamparados

Las Hermanitas de los Ancianos Desamparados són una congregació religiosa que van fundar el 1873 el sacerdot Saturnino López Novoa i Santa Teresa Jornet. La seva missió és acollir la gent gran més pobra en un ambient familiar per poder atendre’n totes les necessitats, tant materials, com d'afecte i espirituals. Des del 1891, la Congregació és responsable de l’Hogar San Francisco Javier de Tafalla, en què treballen set germanes i 38 treballadores i treballadors. Actualment estan presents a 204 centres situats a 19 països; 125 d’aquests centres són a Espanya.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imatge de capçalera: Hermanitas de los Ancianos Desamparados de Tafalla amb Susana, treballadora de Mercadona, durant el lliurament diari de productes.