Lliurament d'aliments per part de Mercadona

Mercadona lliura més de 4.000 quilos de productes de primera necessitat a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments

30 de octubre de 2018
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des del 2012.
  • Mercadona va donar més de 773 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de Galícia el 2017.

Mercadona ha donat més de 4 tones de productes de primera necessitat a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments. Es reforça així el conveni de col·laboració que totes dues entitats mantenen des del 2012 i a través del qual Mercadona ha donat productes de primera necessitat a l'entitat durant els darrers 6 anys.

Mercadona ha fet servir la seva pròpia xarxa logística per acostar la donació al magatzem que el Banc d'Aliments de la capital de Galícia té al Polígon del Tambre. En el lliurament han estat presents José Pita, representant de la Federació, i Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia. Pita ha agraït a Mercadona "la seva resposta solidària sempre que es necessita, que contribueix a reforçar la tasca de les entitats que treballem a Galícia a favor dels més desfavorits". Al seu torn, Rivas ha reconegut "la tasca extraordinària de l'entitat, que dona suport diàriament a les persones amb menys recursos".

Acció social de Mercadona a Galícia

Amb aquesta col·laboració, la cadena de supermercats consolida el seu programa d'ajut amb diverses entitats socials gallegues i reforça el seu compromís amb l'entorn social on desenvolupa la seva activitat, ja que a més de les donacions a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments, Mercadona dona aliments de primera necessitat a altres entitats benèfiques de la comunitat, com ara Càritas, i col·labora diàriament amb 12 menjadors socials ubicats en diferents ciutats de Galícia. A través de totes aquestes accions solidàries, Mercadona va donar més de 773 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de la comunitat el 2017.

Responsabilitat social de Mercadona

Mercadona ha continuat desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses entitats socials, amb què ha contribuït a desenvolupar la seva important tasca d'ajuda. En total, i a través de diverses iniciatives en què ha participat, el 2017 va donar 9.600 tones d’aliments, xifra que suposa 3.100 tones més que l'any anterior.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.