Donació Mercadona al Banc d’Aliments d’Albacete

Mercadona dona més de 500 tones d'aliments a entitats socials de Castella-la Manxa el 2020

08 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 8.300 carretons de la compra, xifra que duplica la de l'any anterior.
  • Mercadona col·labora diàriament amb deu menjadors socials de Castella-la Manxa. A més, fa donacions periòdiques als cinc bancs d'aliments de la regió i a diferents entitats de la Creu Roja i Càritas, tant de manera provincial com local.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 500 tones de productes a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Castella-la Manxa el 2020. Aquesta quantitat ha significat duplicar les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions són l'equivalent a més de 8.300 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb menjadors socials, bancs d'aliments, la Creu Roja, Càritas i altres entitats socials i organitzacions benèfiques de la regió.

A Castella-la Manxa, Mercadona continua donant suport a deu menjadors socials de la Comunitat, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i hi manté la seva col·laboració diària.

També ha col·laborat amb els bancs d'aliments de la regió fent donacions per pal·liar en la mesura del possible les necessitats d'aquestes entitats, que han fet una tasca lloable ajudant nombroses famílies en la difícil situació social en què ens trobem a conseqüència de la covid-19. A més, Mercadona ha fet donacions repetides de productes de primera necessitat a altres entitats socials com la Creu Roja i Càritas, a nombrosos municipis de Castella-la Manxa.

Els "Caps" de Mercadona (com la companyia denomina els seus clients) també han col·laborat en aquesta campanya amb la donació de 245 tones, que equivalen a més de 4.000 carretons de la compra, en les diferents operacions quilo que s'han fet al llarg de l'any en els establiments de la regió.

José Ruiz Martinez, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, ha intensificat el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, els menjadors socials i altres entitats de la regió, i ha donat resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació de complexitat extraordinària com la que estem vivint.”

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, la companyia disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al Banc d’Aliments d’Albacete el 2020Donació de Mercadona al Banc d’Aliments d’Albacete.

Donació de Mercadona al Banc d’Aliments de Toledo el 2020Donació de Mercadona al Banc d’Aliments de Toledo.

Lliurament d’aliments de Mercadona a Càritas de GuadalajaraLliurament de Mercadona a Càritas de Guadalajara.

Logo EActiVat