Oriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donació

Mercadona dona més de 167.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments i als menjadors socials de Barcelona

21 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Avui lliura la quantitat de 35.520 quilos de paquets de llenties, xifra que equival a 37 palets, al Banc dels Aliments de Barcelona.
  • Dels 167.600 quilos donats, 55.000 quilos s’han lliurat als menjadors socials de Barcelona als quals la companyia lliura productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat, per la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la quantitat de 167.600 quilos (xifra que suposa més de 240 palets) de productes de primera necessitat, com ara llet, oli, pasta, llegums, llaunes de conserves de peix i de vegetals, així com productes frescos i plats preparats, com mandonguilles, daus de gall dindi, pollastre, brou per a sopa, cremes de verdures i postres làcties, entre d’altres, al Banc dels Aliments de Barcelona i als 18 menjadors socials de la província de Barcelona que es troben oberts en aquests moments i amb què col·labora habitualment.    

Pel que fa al Banc dels Aliments de Barcelona, la companyia ha lliurat un total de 112.600 quilos d’aliments. La primera donació es va fer el 27 de març passat, amb el lliurament de 7.333 quilos d’aliments (18 palets); la segona va tenir lloc els dies 1 i 2 d’abril, amb un total de 10.702 quilos donats (28 palets), i així successivament fins al lliurament avui de 35.520 quilos de llegums (37 palets), concretament llenties. 

Mercadona se suma així a la crida feta per la Fundació Banc dels Aliments atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les en la mesura del possible.

Així mateix, i amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona també referma la seva col·laboració amb els menjadors socials de les comarques de Barcelona que es troben oberts, i amb què col·labora habitualment, amb donacions de productes de primera necessitat que han assolit un total de 55.000 quilos, des del 27 de març passat. En aquest sentit, avui, 21 d’abril, ha lliurat més de 2.400 quilos d’aliments a la Fundació Formació i Treball.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona, Joan Gili, ha assenyalat que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint. El lliurament de més de 167.000 quilos d’aliments en un període de poc més de tres setmanes ha estat la nostra petita contribució".

Per la seva banda, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha posat de manifest que “l'emergència social derivada del confinament que ha ocasionat la COVID-19 ens han obligat a actuar de manera ràpida. Ens ha calgut incrementar els estocs d'aliments i agilitzar el repartiment per arribar a més persones. També hem posat en marxa un nou programa de distribució de plats preparats al qual han contribuït, de manera notable, les donacions recents de Mercadona”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris. De fet, del començament d’any ençà, la companyia ha donat un total de 477 tones d’aliments a totes aquestes entitats i organitzacions socials d’arreu de Catalunya.  

Oriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donacióOriol Dolader (Banc dels Aliments) i Joan Gili (Mercadona) en un moment de la donació.

Donació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de BarcelonaDonació feta per Mercadona al Banc dels Aliments de Barcelona.

Camió tràiler arribant a la seu del Banc dels Aliments de BarcelonaCamió tràiler arribant a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà