Façana supermercat Mercadona

Mercadona dona més de 137 tones d’aliments el 2020 a Castelló, un 200 % més que el 2019

09 de febrer de 2021
  • Mercadona col·labora de manera habitual amb el Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló i amb el Banc d'Aliments de la província.
  • La companyia destina aliments de primera necessitat, com ara lactis, pasta, carn, fruites, verdures, arròs i llegums, i també productes higiènics i de cura infantil.
  • La companyia va col·laborar en el Gran Recapte d'Aliments organitzat pel Banc d'Aliments de Castelló i va aconseguir recollir més de 40 tones d'aliments, gràcies a la solidaritat dels seus "Caps".

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 137 tones d'aliments de primera necessitat el 2020 a entitats benèfiques de la província de Castelló, com el Menjador Municipal i Alberg de Transeünts de Castelló o el Banc d'Aliments de la província, entre d'altres, amb què col·labora de manera habitual.

Aquesta quantitat significa un augment de més del 200 % de les aportacions d'aliments i altres productes de primera necessitat respecte de l'any anterior, a conseqüència de la situació excepcional que s'està vivint. Entre els principals productes donats hi ha lactis, pasta, carn, fruites, verdures, arròs, llegums, complements higiènics i de cura infantil.

A més, gràcies a la solidaritat dels "Caps" (com la companyia denomina internament els clients), es va aconseguir recollir més de 40 tones de productes per al Gran Recapte d'Aliments organitzat pel Banc d'Aliments el mes de novembre passat.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments -15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de "El Cap" (client), l'empresa disposa ja de 1.350 places d'aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicades als pàrquings de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics el 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient, i preveu seguir augmentant aquesta xifra al llarg del 2021.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat