Façana supermercat Mercadona

Mercadona dona més de 460 tones d’aliments a entitats socials a Navarra el 2020

09 de febrer de 2021
  • La companyia va augmentar un 64 % les seves donacions respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.
  • Mercadona col·labora diàriament amb el Banc d’Aliments de Navarra, la Fundació Ilundáin Haritz Berri, Hermanitas de los Pobres de Pamplona, els menjadors solidaris Paris 365 de Pamplona i Villa Javier de Tudela, la Fundació Residència de gent gran San Jerónimo d’Estella-Lizarra i la llar San Francisco Javier de Tafalla.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 460 tones de productes a entitats socials a Navarra el 2020. Aquesta quantitat significa un augment del 64 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions es fan a través de la col·laboració diària amb el Banc d'Aliments de Navarra, la Fundació Ilundáin Haritz Berri, Hermanitas de los Pobres de Pamplona, els menjadors solidaris Paris 365 de Pamplona i Villa Javier de Tudela, i la llar San Francisco Javier de Tafalla.

A més, el 2020 Mercadona ha iniciat una col·laboració diària amb la Fundació Residència de gent gran San Jerónimo d’Estella-Lizarra, de manera que ha ampliat el nombre d'entitats navarreses amb què col·labora i ha cobert totes les zones de la Comunitat on és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El responsable de Mercadona a Navarra amb voluntari del Banc d’AlimentsVoluntaris del Banc d’Aliments de Navarra i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra.

Logo EActiVat