Lliurament de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia)

Mercadona dona més de 115.000 quilos d'aliments a entitats socials de la Regió de Múrcia

05 de juny de 2020
  • Aquesta col·laboració amb les entitats socials de la regió equival al lliurament de més de 1.900 carretons de compra en productes de primera necessitat del començament d'any ençà.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, del començament d'any ençà ha donat més de 115.000 quilos d'aliments (que equivalen a més de 1.900 carretons de compra) i productes de primera necessitat, com ara plats preparats, sucs, pastes i lactis, a diverses entitats socials de la Regió de Múrcia per a les famílies més necessitades.

Entre els últims moviments, destaca la donació de més de 13.000 quilos de productes, com llet, iogurts i sucs, que s’han lliurat al Banc d'Aliments del Segura, o el lliurament de més de 1.400 litres de llet a Càritas de Múrcia. També cal destacar el lliurament diari als menjadors socials de Jesús Abandonado a Múrcia i Fraterna Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla, o als menjadors d’Hospitalidad Santa Teresa i Càritas a Cartagena, entitats amb què treballa diàriament des de fa diversos anys.

Ana Belén Martínez, directora regional de Relacions Externes de Mercadona, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb el Banc d’Aliments del Segura, amb entitats regionals i locals, i amb menjadors socials de la Regió de Múrcia, amb els quals va col·laborar amb més de 180.000 quilos d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint ara és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària.”

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments -5.567 a Espanya i 268 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials, bancs d'aliments i entitats socials amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia)Lliurament de productes de Mercadona al Banc d'Aliments del Segura (Múrcia).

Logo EActiVat