Logotip Mercadona exterior

Mercadona dona més de 100.000 litres de llet als bancs dels aliments de Catalunya

20 de novembre de 2019
  • Enguany participarà novament en el Gran Recapte i posarà més de 250 botigues a disposició dels quatre bancs dels aliments.

La companyia de supermercats Mercadona ha fet efectiva la donació de més de 100.000 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado (concretament 101.700 litres) a la Federació Catalana de Bancs dels Aliments.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els bancs dels aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, es va iniciar l'any 2010 i s'emmarca en dos vessants: d'una banda, posar les botigues de Mercadona a disposició dels bancs d'aliments en les edicions que organitzen per a recaptar aliments, i de l’altra, donar productes de primera necessitat perquè els bancs dels aliments els puguin distribuir entre les persones necessitades a través d'entitats benèfiques.

La presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, i el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord, Santi Mont, durant la donació de lletLa presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, i el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord, Santi Mont, durant la donació de llet.

En aquest sentit, Mercadona també col·laborarà en l’edició d’enguany del Gran Recapte -prevista per als pròxims dies 22 i 23 de novembre- amb la participació de més de 250 botigues d’arreu de Catalunya. A cada botiga s’establirà un punt de recollida.

La companyia posarà les botigues a disposició dels quatre bancs dels aliments com a punts de recollida d’aliments de primera necessitat. En la campanya anterior, que es va celebrar el 30 de novembre i l’1 de desembre del 2018, es van recollir més de 1.013 tones de productes bàsics donats pels clients. Mercadona va fer una aportació addicional de més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado que enguany repeteix. Paral·lelament, donarà suport logístic al Banc dels Aliments de Barcelona facilitant el transport dels productes recaptats cap a la nau on, posteriorment, els voluntaris del banc els classificaran.

La presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, ha assenyalat que “aquesta donació és una aportació molt valuosa, ja que la llet és un dels aliments bàsics més necessaris al Banc dels Aliments i el producte que es reparteix més durant tot l’any”.

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha remarcat “la tasca important” que duen a terme els bancs dels aliments “recollint i repartint els aliments entre els més necessitats”. També ha manifestat que “un dels compromisos que Mercadona manté amb la Societat és tornar part de tot el que en rep” i aquesta nova donació de llet que fa la companyia “és la nostra petita contribució per ajudar les persones que més ho necessiten”.

Tant la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, com el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, han coincidit a assenyalar que “la participació en aquesta nova edició del Gran Recapte dona continuïtat a la col·laboració iniciada l’any 2010 amb els bancs dels aliments” i té com a objectiu “poder contribuir a aconseguir recaptar el major nombre d’aliments i distribuir-los entre les persones més necessitades”.

A més de la col·laboració amb els bancs dels aliments, la cadena de supermercats també dona diàriament aliments a 36 menjadors socials d’arreu de Catalunya. La donació es fa de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.