Lliurament d’aliments de Mercadona a la Creu Roja de Toledo

Mercadona dona a la Creu Roja de Toledo més de 12 tones d’aliments de primera necessitat

27 de abril de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb entitats socials, amb el lliurament d’aliments de primera necessitat (llegums, llet, oli, cacau, farina, aigua, conserves de peix, sucre, fruita en conserva i alimentació infantil) a la Creu Roja de Toledo.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 38 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat a la Comunitat de Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, referma el seu procés de donacions a entitats socials de la província de Toledo i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. En aquest cas, la Creu Roja de Toledo és l'entitat beneficiària de 12,5 tones d'aliments, que es lliuraran a famílies vulnerables de la província.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Toledo, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de la Comunitat de Castella-la Manxa, on el 2019 va donar 250 tones d'aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint”.

Antonio Dorado Colmenar, secretari provincial de la Creu Roja de Toledo, ha afirmat: “Arran de la COVID-19, s'ha intensificat la tasca de la Creu Roja per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació de les persones i les famílies que estan en risc de pobresa i exclusió. Gràcies a la donació de Mercadona, ajudarem més persones que, en aquest moment, es troben en una situació de més vulnerabilitat. En particular, amb aquest lliurament de productes de primera necessitat, com ara llet i alimentació infantil, complementem l'ajut que facilitem a les famílies amb nadons al càrrec".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 3.649 tones d'aliments -3.508 a Espanya i 141 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d’aliments de Mercadona a la Creu Roja de ToledoLliurament d’aliments de Mercadona a la Creu Roja de Toledo.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà