Lliurament productes de Mercadona a La Rioja

Mercadona dona 43.750 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments i a menjadors socials de La Rioja

27 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Avui lliura 24.330 quilos de llegums, arròs, pasta i llet al Banc d’Aliments de La Rioja.
  • En un mes, la companyia ha distribuït un total de 19.420 quilos de productes als menjadors socials amb què col·labora habitualment.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat la quantitat de 43.750 quilos (xifra que suposa 54 palets) de productes de primera necessitat, com ara llegums, arròs, pasta i llet, així com productes frescos i plats preparats, al Banc d'Aliments i als dos menjadors socials de La Rioja amb què col·labora habitualment.

La companyia ha fet efectiu avui el lliurament d'un total de 24.330 quilos de llegums, arròs, pasta i llet al Banc d'Aliments de La Rioja. Aquesta donació se suma a les que fa diàriament als dos menjadors socials de La Rioja amb què col·labora, i que des del 27 de març passat sumen un total de 19.420 quilos.

Mercadona se suma així a la crida feta pel Banc d’Aliments de La Rioja i reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l’objectiu de donar resposta i ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades en la mesura del possible.

El president del Banc d’Aliments de La Rioja, José Manuel Pascual Salcedo, ha  afirmat que "novament hem d'agrair a Mercadona aquesta donació que se suma a les que fa al llarg de l'any, així com la seva implicació en les operacions quilo que fem a les seves botigues o el Gran Recapte anual. Ens satisfà extraordinàriament que, en aquests moments d'estat d'alarma, tornin a fer un pas endavant i ens lliurin productes de primera necessitat alimentària que ara mateix són necessaris en un magatzem que s'està quedant sense existències per al repartiment. Ens alegra especialment que Mercadona ens segueixi fent costat, cosa que significa fer costat a la societat de La Rioja, fidels a allò que forma part del seu ADN: la responsabilitat social corporativa".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, Imanol Flandes, ha agraït "la tasca enorme que porta a terme el Banc d'Aliments juntament amb la resta d'entitats benèfiques de La Rioja" i ha assenyalat que "el lliurament de més de 43.000 quilos d'aliments dut a terme aquestes setmanes és la nostra petita contribució per ajudar a donar resposta a les necessitats de les persones que més ho necessiten en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de La Rioja, la cadena de supermercats també dona productes a dos menjadors socials de La Rioja: Cocina Económica de Logroño i la residència La Concepción de Calahorra, que gestiona la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, des de l’1 de gener del 2020 fins avui, la companyia ha donat a les entitats i organitzacions socials de La Rioja un total de 92 tones d’aliments.  

José Manuel Pascual Salcedo (Banc d’Aliments) i Imanol Flandes (Mercadona) durant el lliurament que s’ha fet avuiJosé Manuel Pascual Salcedo (Banc d’Aliments) i Imanol Flandes (Mercadona) durant el lliurament.

Donació de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de La RiojaDonació de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de La Rioja.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà