Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Biscaia

Mercadona dona 48.680 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Biscaia

30 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Aquesta setmana ha lliurat la quantitat de 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet, que se sumen als 24.361 quilos donats a principis d’abril.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat la quantitat de 48.680 quilos (xifra que suposa 65 palets) de productes de primera necessitat, com ara llegums (mongetes i cigrons cuits), arròs, pasta, llet i cereals, i també plats preparats, com cremes de verdures i postres làcties, entre d'altres, al Banc d'Aliments de Biscaia.

Les donacions s'han fet durant el mes d'abril, repartides en dos lliuraments. La primera donació es va fer a principis de mes, amb el lliurament de 24.361 quilos d'aliments a l'Associació Iniciativa Solidaria Nuestra Señora del Carmen, entitat col·laboradora del Banc d'Aliments de Biscaia a Barakaldo, i la segona ha tingut lloc aquesta setmana, amb un volum de 24.318 quilos de productes de primera necessitat, com llegums, arròs, pasta i llet, al magatzem que el Banc d'Aliments té a Basauri.

Mercadona se suma així a la crida feta pel Banc d’Aliments de Biscaia i reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les en la mesura del possible.

El president del Banc d’Aliments de Biscaia, Miguel Ángel Fernandino, ha agraït “els aliments donats que, en les circumstàncies actuals de crisi econòmica causada per la pandèmia de la COVID-19, serviran per atendre la demanda d'ajut cada vegada més important de persones en risc d'exclusió. En nom de tots els qui formem part del BAB, reitero l'agraïment a Mercadona per la seva col·laboració per a poder dur a terme la tasca solidària que estem fent".

Per la seva banda, la responsable de Relacions Externes de Mercadona al País Basc, Miryam Oca, ha agraït “l’enorme tasca que porta a terme el Banc d'Aliments de Biscaia" i ha assenyalat que "el lliurament de més de 48.000 quilos d'aliments dut a terme aquestes setmanes és la nostra petita contribució per ajudar a donar resposta a les necessitats de les persones que més ho necessiten en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb els bancs d’aliments de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social de Los Desamparados de Vitòria i a la Creu Roja del País Basc. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, i els lliuraments es duen a terme en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

De fet, des de l’1 de gener del 2020 fins avui, la companyia ha donat a aquestes entitats i organitzacions socials un total de 487 tones d'aliments, 248 de les quals a Biscaia.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de BiscaiaLliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Biscaia.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà