Lliurament de la donació al Banc d’Aliments de Conca

Mercadona dona 2,5 tones d’aliments al Banc d'Aliments de Conca

23 de desembre de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d'Aliments de Conca, amb el lliurament de gairebé 2.500 quilos d'aliments de primera necessitat, com ara llegums i oli.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carretons de la compra, xifra que duplica la donació de l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a dotze menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora habitualment.
  • L'any 2020 la companyia va donar més de 500 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, la companyia, que durant el 2020 va donar més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha lliurat gairebé 2,5 tones d’aliments de primera necessitat al Banc d'Aliments de Conca per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.

Iván Díaz, director de Relacions Externes de Mercadona a la província de Conca, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d’aliments i els menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 503 tones d’aliments el 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes  de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

D'altra banda, Antonio Villaseñor, president del Banc d'Aliments de Conca, agraeix la tasca de la companyia "per la generositat i el compromís que demostra amb les seves donacions d'aliments, que permeten que en aquests moments tan difícils puguem seguir ajudant els més necessitats de la província".

L’any 2020 Mercadona va duplicar les seves donacions de producte respecte de l’any anterior i va donar l’equivalent a 8.300 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb més de dotze menjadors socials, a més de les diferents seus del Banc d'Aliments, la Creu Roja o Càritas de la regió on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de la donació al Banc d’Aliments de ConcaLliurament de la donació al Banc d’Aliments de Conca.