E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

26 de maig de 2020
  • En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 450.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Aquest lliurament se suma als que fa diàriament als menjadors socials de les comarques de Tarragona que estan oberts en aquests moments, i amb què col·labora habitualment, com el de l'Associació Joventut i Vida i el de Taula Amiga (tots dos a Tarragona ciutat), el de La Taulada (a Valls), el de la Fundació Santa Teresa (al Vendrell) i els de Càritas i la congregació Hermanitas de los Pobres (a Reus), entre altres entitats socials de la demarcació, que han suposat, fins ara, la donació de més de 103.000 quilos de productes de primera necessitat.

La nova donació feta avui forma part de les que la companyia està duent a terme des del 27 de març passat, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, i fins avui, ha lliurat prop de 450.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, xifra que representa 7.600 carretons de la compra.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.

En aquest sentit, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, ha assenyalat: “Avui hem rebut de Mercadona una donació de 13.500 litres de llet de primeríssima qualitat, que repartirem entre les 28.500 persones que atenem ara mateix". I ha afegit: “La cadena de supermercats fa anys que mostra la seva generositat cap a les persones amb més dificultats de la societat, a través dels bancs d'aliments i altres entitats socials, mitjançant la donació d'articles de primera necessitat".

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Tarragona” i ha posat de manifest: “Amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat prop de 450 tones d’aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de vuit setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar més de 1.478 tones d’aliments a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya.

E. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donacióE. Alonso (Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i B. Feced (Mercadona) en un moment de la donació.

Donació de llet de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de TarragonaDonació de llet de Mercadona al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Logo EActiVat