Lliurament de productes a l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid

Mercadona col·labora amb el projecte Contigo 2020 de l’Associació de Celíacs de Madrid

26 de maig de 2020
  • La companyia lliura més de 300 quilos de productes sense gluten per ajudar persones celíaques i sensibles al gluten en situació vulnerable, donació que referma la seva col·laboració amb l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid.
  • Mercadona reforça les donacions de productes de primera necessitat durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 150 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 400 tones d'aliments de primera necessitat només a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, reactiva el seu procés de donacions a les entitats socials de la Comunitat de Madrid amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Gonzalo Canelada, responsable de Relacions Externes de Mercadona a la Comunitat de Madrid, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 400 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, Roberto Espina, director de l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid, ha agraït aquesta col·laboració que "ens ajuda a posar en marxa el projecte Contigo 2020, una iniciativa que hem desenvolupat des de l'associació per ajudar persones celíaques i sensibles al gluten en situació vulnerable, amb l'objectiu de garantir que segueixen una dieta sense gluten correcta, ja que els malalts celíacs en situació econòmica precària transgredeixen molt més la dieta i l’arriben a abandonar, fet que els provoca danys greus a la salut".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.212 tones d'aliments -5.002 a Espanya i 210 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten i de Mercadona durant el lliuramentResponsables de l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten i de Mercadona durant el lliurament.

Lliurament de productes a l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de MadridLliurament de productes a l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid.

Logo EActiVat