Exterior tenda Mercadona

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

28 de agost de 2019
  • En l’àmbit de Catalunya, la companyia entrega més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs dels aliments.
  • Al tancament del 2018, Mercadona ha donat prop de 179.000 quilos d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques lleidatanes.

Mercadona ha fet efectiva avui la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida en compliment del conveni de col·laboració signat per ambdues parts. Aquesta donació se suma a la ja feta als bancs dels aliments de les comarques de Tarragona i de les comarques de Girona, i continuarà els propers mesos amb el repartiment al Banc dels Aliments de Barcelona fins a completar els més de 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats donarà aquest any 2019.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els quatre bancs dels aliments, va iniciar-se l’any 2010 coincidint amb la campanya de recollida d’aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l’entitat benèfica s’emmarca des de dues vessants: d’una banda, posar a disposició dels bancs dels aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; i, d’altra banda, fer una donació de producte de primera necessitat per tal que els bancs dels aliments els puguin distribuir a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques.

Durant l’acte d’entrega, el president del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, Joan Saura, ha posat de manifest que “la llet és essencial en la tasca dels bancs dels aliments d’ajuda a les famílies en situació de vulnerabilitat pel seu alt valor nutritiu, i que l’acció no es podria dur a terme sense la col·laboració d’empreses socialment responsables com Mercadona”.

En aquest sentit, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, Beatriz Feced, ha agraït al Banc dels Aliments “la col·laboració duta a terme per treballar plegats en la lluita contra la pobresa” i ha manifestat que aquesta nova donació de 13.500 litres de llet “és la nostra petita contribució per ajudar les persones més necessitades del nostre entorn”.

Joan Saura, president del Banc dels Aliments, i Beatriz Feced, directora RREE Mercadona a Lleida, amb membres del patronat del Banc dels Aliments de les comarques de LleidaJoan Saura, president del Banc dels Aliments, i Beatriz Feced, directora RREE Mercadona a Lleida, amb membres del patronat del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSC de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, la cadena de supermercats també lliure productes a dos menjadors socials de les comarques lleidatanes: el menjador social La Panera i el menjador social de la Fundació Jericó. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris preparin els àpats.

En total, durant el 2018, Mercadona va donar prop de 179.000 quilos d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques lleidatanes, xifra que equival a 3.000 carretons de la compra.