Responsables del Banc d'Aliments de Madrid i de Mercadona durant la donació

Mercadona dona 11.900 quilos de producte de primera necessitat al Banc d’Aliments de Madrid

07 de juny de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments de Madrid amb el lliurament de producte de primera necessitat.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a 14.500 carretons de la compra, un 115 % més que l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a 21 menjadors socials de la Comunitat, a més del Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió, com Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora.
  • L'any 2020 la companyia va donar un total de 870 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19, i dona 11.900 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Madrid. En concret, ha donat 40 palets de brou de pollastre.

Iván Díaz, responsable de Relacions Externes de Mercadona a la Comunitat de Madrid, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d’aliments i els menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 870 tones d’aliment el 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes  de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

D'altra banda, Gema Escrivá, directora general del Banc d'Aliments de Madrid, en nom de la Fundació Banc d'Aliments de Madrid, ha volgut "agrair a Mercadona aquesta donació d’11.900 quilos de producte de primera necessitat, ja que es tracta d'un producte d'alt valor que es pot utilitzar com a plat calent i que, a més, és nutritiu. El distribuirem a una part de les 190.000 persones en risc d'exclusió social que necessiten rebre ajuda alimentària a la Comunitat de Madrid i que actualment atenem."

El 2020 Mercadona va donar un 115 % més de producte que l’any anterior, l’equivalent a 14.500 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb més de 17 menjadors socials, a més de bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imatge de capçalera: Responsables del Banc d'Aliments de Madrid i de Mercadona durant la donació.