Treballador de Mercadona amb una clienta en un supermercat.

Mercadona contracta a 7.000 persones per a la campanya d'estiu 2017

01 de juny de 2017
  • La companyia contracta a 2.000 persones més que en la campanya d'estiu de 2016, quan va contractar a 5.000 persones, per respondre a l'arribada de turistes i mantenir l'excel·lència en el servei.
  • El salari d'aquests nous empleats de Mercadona és de 1.122 euros al mes/nets i el període de contractació comprèn de juny a setembre.

Mercadona, empresa familiar de supermercats de capital 100% espanyol, incorpora a la seva plantilla un total de 7.000 persones de cara a la campanya d'estiu, que s'inicia en aquest mes de juny fins a setembre. Això suposa comptar amb 2.000 persones més respecte a les 5.000 contractades durant l'estiu de 2016.

La necessitat de reforçar la plantilla durant aquests mesos és degut principalment al fet que gran part dels seus treballadors i treballadores gaudeixen de les seves vacances i hi ha un increment de clients amb l'arribada de turistes al nostre país. L'objectiu d'aquesta ampliació és garantir l'excel·lència en el servei que s'ofereix als “Caps” (clients) en les més de 1.600 botigues repartides per tota Espanya.

Jezabel, treballadora del supermercat Los Tempranales a San Sebastián de los Reyes, Madrid.Jezabel, treballadora del supermercat Los Tempranales a San Sebastián de los Reyes, Madrid.

José Elías Portalés, Director de Contractació de Recursos Humans de la companyia, ha destacat que aconseguir aquest objectiu de qualitat requereix preparació i esforç “perquè aquests milers d'empleats accedeixin a la formació específica dels seus llocs i tinguem la seguretat que estem satisfent als nostres clients de la mateixa manera que ho fem la resta de l'any”. Actualment, Mercadona compta amb una plantilla de 79.000 persones, després de crear l'any passat 4.000 nous llocs més, tots amb ocupació estable i de qualitat que reflecteix el compromís de la companyia amb el creixement personal i professional del conjunt de les seves treballadores i treballadors.

Aquest compromís ha permès, dins del marc del Conveni Col·lectiu de la companyia, aconseguir importants fites a 2016, com per exemple que el 98% de la plantilla cobrés una prima per objectius (300 milions d'euros en el seu conjunt), que 7.536 persones canviessin de tram o categoria laboral (amb un increment salarial de l’11%), o que es garanteixi, com amb les 7.000 persones que s'incorporen a la campanya d'estiu, que el salari net mínim d'entrada a Mercadona sigui de 1.122 euros al mes.

Política de Recursos Humans reconeguda per l'ONU

La política de recursos humans de Mercadona ha estat reconeguda per l’Organització Internacional del Treball (OIT), dependent de Nacions Unides, en el seu estudi “L'Ocupació Atípica al Món”. Per l’OIT, l'aposta de Mercadona per l'ocupació estable i de qualitat, així com l'esforç que realitza en formació i el repartiment de beneficis amb els treballadors, són factors responsables de l'èxit de la seva política de Recursos Humans.

 

Imatge de capçalera: Sergio i Beatriz, treballador i "Cap" del supermercat de Villafranca de los Barros, Badajoz.