Exterior primera botiga a Viseu

Mercadona continua la seva expansió i obre 10 noves botigues a Portugal el 2023

11 de abril de 2023
  • Mercadona continua el seu pla d'expansió i obrirà 10 noves botigues, de manera que acabarà l'any amb 49 supermercats a Portugal.
  • Aquestes obertures seran als districtes de Porto (3), Braga (1), Lisboa (4), Setúbal (1) i, per primera vegada, al districte de Coïmbra (1).
  • Les noves botigues continuen revelant la forta aposta de l'empresa a Portugal, on preveu invertir 280 milions d'euros l’any 2023 i crear prop de 650 nous llocs de treball.

Mercadona, empresa de supermercats, continua el seu pla d'expansió a Portugal, on el 2023 obrirà 10 supermercats més, el primer el mes de maig a Marco de Canaveses.

A punt de fer quatre anys des de la primera obertura a Portugal, el juliol del 2019, i amb vista a la continuació del seu projecte d'expansió, el 2023 Mercadona duplicarà la inversió al país lusità fins als 280 milions d'euros, que es destinaran a la construcció del futur bloc logístic d’Almeirim i a l'obertura de noves botigues.

Les noves botigues continuen demostrant el fort compromís de la cadena a Portugal i, al llarg de l'any, crearan uns 650 nous llocs de treball, estables i de qualitat, amb contractes fixos des del primer dia.

Mercadona a Portugal

L'empresa va obrir el seu primer supermercat el 2 de juliol del 2019 a Canidelo, Vila Nova de Gaia. Actualment, té 39 botigues als districtes de Porto, Braga, Aveiro, Viana do Castelo, Setúbal, Santarém, Viseu, Leiria i Lisboa.

Amb l'obertura de 10 botigues l’any 2022, la companyia va assolir un volum de vendes de 737 milions d'euros i va contribuir amb 93 milions d’euros en impostos a través de l'empresa portuguesa Irmãdona Supermercados, amb seu a Vila Nova de Gaia. A més, va tancar l'any amb un equip de 3.500 empleats i una inversió de 140 milions d'euros.

Amb l'objectiu de compartir amb la societat part de tot el que en rep, l’any 2022 Mercadona va incrementar les donacions a entitats socials i va arribar a més de 70 institucions amb un total de 1.900 tones de béns de primera necessitat que es van lliurar als districtes on és present.

Infografia en castellà

Mapa botigues i noves obertures de Mercadona a Portugal l’any 2023Mapa botigues i noves obertures de Mercadona a Portugal l’any 2023.

Imatge de capçalera: Exterior façana supermercat ubicat a Viseu.