Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant

Mercadona continua apostant per la venda online amb l'obertura del seu quart Rusc a Alacant

26 de maig de 2022
  • Amb l'obertura d'aquest nou Rusc, Mercadona estima arribar als 2 milions de comandes online anuals. 
  • Al Rusc d'Alacant s’hi preveu tenir una plantilla de 185 persones.
  • La inversió que s’ha fet per a la seva construcció ha estat de 14 M€.
  • Aquest nou magatzem dedicat en exclusiva a la venda online, anomenat internament Rusc, se suma als que la companyia té a València, Barcelona i Madrid.

Mercadona inaugura avui el seu quart Rusc, magatzem exclusiu per a la venda online, a la ciutat d'Alacant. S'hi han invertit més de 14 milions d'euros i s'espera tenir una plantilla de 185 persones. La companyia iniciarà el nou servei a la zona centre d'Alacant i anirà ampliant el seu radi d'acció en les setmanes vinents, fins a arribar a gran part de la província i a la ciutat de Múrcia. Amb l'obertura d'aquest nou Rusc de Mercadona a Alacant, la companyia estima arribar als 2 milions de comandes online anuals.

Tots els clients de les zones de repartiment en el radi d'acció dels Ruscs tenen accés al nou web i a l’app per comprar i rebre la comanda de 7:00 a 22:00 h de dilluns a dissabte. Mercadona té diferents models de venda sobre la base de la demanda de les comandes que hi ha a cada població, tot i que tots els clients d'aquestes zones gaudeixen de la mateixa experiència de compra.

D'una banda, el model "Ruscs" atén zones amb una alta densitat de comandes online. El Rusc d'Alacant se suma als altres tres que la companyia té operatius en altres ciutats: el de València, en marxa des del 2018; el de Barcelona, des del 2019, i el de Madrid, des del 2020. A aquests s’hi sumarà un cinquè, el Rusc de Sevilla, que està previst que obri al llarg del segon semestre d'aquest any.

D'altra banda, per a les zones amb menys concentració de comandes, també s'està desenvolupant un nou model de preparació i repartiment des de les botigues físiques. Per ara, aquest model està en marxa en part de Castelló i Tarragona, i està previst continuar expandint-lo a més botigues amb l'objectiu de fer arribar la nova compra online a la resta de ciutats.

L'equip de Mercadona Online el formen 1.600 persones amb ocupació estable i de qualitat, majoritàriament pickers i repartidors. S'han invertit més de 45 milions d'euros en la construcció dels quatre Ruscs actuals i 15 milions d'euros en una flota de camions propis. L’any 2021 va incrementar les vendes fins als 510 milions d'euros, un 40 % més que el 2020.

Segons Juana Roig, directora general de Mercadona Online, "amb l'obertura del nostre quart Rusc a Alacant, fem un pas més en la visió de satisfer els nostres clients online a tot Espanya i Portugal. Un cop aconseguit el repte d'assolir la rendibilitat, actualment ens enfrontem al de l'expansió. Per a això, l'ús de la tecnologia és vital." De fet, a principis d'aquest mes es van obrir noves oficines de Mercadona per al projecte online a Madrid, amb què es busca incorporar talent a l'equip tecnològic ampliant l'accés a aquests perfils.

Imatge de capçalera: Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant.