Patata d’Àlaba al lineal de Mercadona

Mercadona compra 948.000 quilos de patata d'Àlaba, un 49 % més que la campanya anterior

18 de maig de 2021
  • En els darrers anys, Mercadona ha adquirit més de 2,7 milions de quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i la verdura de proximitat ha fet que la cadena de supermercats hagi comprat 948.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel durant aquesta campanya, xifra que suposa un increment del 49 % respecte de la campanya anterior.

La patata, del proveïdor alabès Udapa S. Coop, s'ha venut als supermercats del País Basc i Navarra entre el setembre del 2020 i l’abril del 2021, dates de durada de la campanya. Així, en els darrers anys Mercadona ha adquirit més de 2,7 milions de quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel. Les compres d'aquest producte s’han anat incrementant gradualment, d’acord  amb el seu creixement al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 22 botigues al País Basc i una plantilla de més de 2.000 persones amb ocupació estable i de qualitat.

Durant el 2021 té previst obrir quatre supermercats més, concretament dos a Biscaia (a Iurreta i Barakaldo) i dos a Guipúscoa (a Andoain i Lazkao).

A més, el 2020 ha suposat una altra fita per a la companyia al País Basc amb la finalització de la construcció del bloc logístic situat al polígon de Jundiz a Vitòria, des del qual proveeix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. El projecte ha comportat una inversió de 187 milions d'euros i la creació de 480 llocs de treball estables i de qualitat.

En el marc de la responsabilitat social empresarial, la col·laboració de la companyia amb organitzacions socials basques s'ha traduït en la donació de més de 1.600 tones de productes de primera necessitat. Manté col·laboracions diàries amb els Bancs d'Aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa.