Ana Alves, coordinadora de planta d'un supermercat de Porto

Mercadona inverteix més de 5 milions d'euros a l'any en mascaretes corporatives higièniques reutilitzables per a la plantilla

13 de maig de 2021
  • La companyia substitueix la mascareta higiènica no reutilitzable per una de nova i corporativa, més pràctica, moderna i sostenible, amb l'objectiu de millorar els equips de protecció al lloc de treball i reforçar el seu compromís amb el medi ambient.
  • El canvi es va començar a fer de manera progressiva a finals del 2020 i està previst que s’implanti a tota la cadena abans que acabi el mes de maig.
  • El Proveïdor Totaler Cambrass, especialista en tèxtils per a nadó, elabora aquestes peces a les seves instal·lacions d'Ontinyent (València) per als més de 95.000 empleats que la companyia té repartits per Espanya i Portugal.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, substitueix les mascaretes higièniques no reutilitzables de les treballadores i els treballadors per unes noves mascaretes higièniques reutilitzables corporatives, més pràctiques, modernes i sostenibles, amb el logotip de l'empresa en un lateral.

Aquest canvi, que implicarà una inversió anual de més de 5 milions d'euros, suposa una gran millora dels equips de protecció al lloc de treball, ja que aquestes noves mascaretes són més resistents a la calor i a la humitat, més còmodes i ergonòmiques, i protegeixen durant tota la jornada laboral. A més, es reforça el compromís de la companyia amb el medi ambient, ja que s’aposta per una peça reutilitzable fins a 10 usos.

Aquesta millora es va començar a aplicar a finals del 2020 i la previsió és que els més de 95.000 empleats de la companyia tinguin les noves mascaretes corporatives abans que acabi el mes de maig.

El Proveïdor Totaler Cambrass, especialista en tèxtils per a nadó, és el responsable d'elaborar aquest producte a les seves instal·lacions de la localitat d'Ontinyent (València) per a les treballadores i els treballadors d'Espanya i Portugal. Les noves mascaretes, certificades per AITEX sota la norma espanyola UNE 0065-2020 i europea CWA 17553:2020, es caracteritzen a més per l’alta eficàcia de filtració del 99 % i l’alta capacitat de respirabilitat.

Mario i Coral, treballadors del Rusc de Getafe (Madrid), amb la nova mascareta corporativaMario i Coral, treballadors del Rusc de Getafe (Madrid), amb la nova mascareta corporativa.

Ana Alves, coordinadora de planta d'un supermercat de Porto, amb la nova mascareta corporativaAna Alves, coordinadora de planta d'un supermercat de Porto, amb la nova mascareta corporativa.

Imatge de capçalera: Ana Alves, coordinadora de planta d'un supermercat de Porto, amb la nova mascareta corporativa.