Treballador de Mercadona en un supermercat de València

Mercadona comparteix 409 milions d’euros amb tota la plantilla

01 de març de 2021
  • La companyia reconeix la gran tasca duta a terme per tots els treballadors i treballadores durant el 2020, perquè gràcies a ells Mercadona ha aconseguit la millor gestió de la seva història, ja que ha garantit el subministrament i l'obertura tots els dies de les més de 1.600 botigues a Espanya i Portugal.
  • Aquesta iniciativa pionera de compartir els beneficis amb els qui realment els generen es va implantar fa més de 20 anys i, des de llavors, els accionistes de la companyia han distribuït més de 4.200 milions d'euros entre les treballadores i treballadors.
  • 366 milions d'euros en concepte de prima per objectius i 43 en reconeixement del compromís durant la crisi sanitària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha decidit compartir 409 milions d'euros en primes el 2020 amb les més de 90.000 persones que formen la plantilla. En concret, són 366 milions en concepte de prima per objectius, que la companyia ha repartit avui, 1 de març, als quals s’han de sumar els 43 milions que el mes d'abril del 2020 també van rebre els empleats en reconeixement del compromís i l’esforç extraordinari demostrat durant els inicis de la crisi sanitària que s’està vivint.

Per Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, "en un any com el 2020, tan complex de gestionar, la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seva història. Garantir l'obertura tots els dies dels nostres més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i cadascuna de les treballadores i treballadors que formem la companyia, sense el seu compromís per preparar i servir les botigues, o per lliurar les comandes online en els moments tan difícils que estem vivint. Per mi i per tot el Comitè de Direcció, és un motiu d'orgull haver tingut l'oportunitat de comprovar que, en els moments excepcionals, és quan sorgeixen les persones excepcionals com les qui componen aquesta plantilla que, amb els seus fets, s'han convertit en un exemple per a la societat".

La decisió de compartir amb tot el personal el benefici generat es va implantar en un dia com avui, fa més de 20 anys, el 2001. Des de llavors, Mercadona ha repartit més de 4.200 milions d'euros, xifra que reflecteix el seu compromís amb el creixement compartit i el reconeixement de la feina i l'esforç del conjunt de la plantilla. De fet, qualsevol treballadora o treballador, des del primer any i en el cas d’assolir les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se superen els cinc anys d'antiguitat. Gràcies a això, el sou net del personal base ascendeix a aproximadament 1.800 euros nets al mes de mitjana, amb les pagues extra i la prima per objectius ja incloses.

Mesures per protegir la salut i la seguretat dels treballadors

Des del moment en què es va declarar l'estat d'alarma fins ara, Mercadona ha destinat més de 200 milions d'euros a protegir, reforçar i garantir la seguretat i la salut dels clients, els empleats i els proveïdors, fent de les seves instal·lacions un lloc segur. Aquesta despesa extraordinària s’ha adreçat principalment a l'adquisició d'equips de protecció individual; a la desinfecció, la neteja i l’adequació de mesures de seguretat a les botigues, els blocs logístics, els ruscs i les oficines, i al reforç dels serveis mèdics propis, entre d'altres.

Una política de Recursos Humans pionera en el sector

Mercadona fa anys que impulsa una política de Recursos Humans pionera en el sector, que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal i professional de tots els qui componen la plantilla. En aquest sentit, l'agost del 2020 va aprovar la jornada laboral de 5 dies per al personal dels supermercats, una fita per a la companyia i per al sector que contribueix a millorar les mesures de conciliació laboral i familiar, ja que permet descansar 2 dies complets a la setmana i tenir 8 caps de setmana llargs a l'any.

Amb aquesta mesura, la companyia reforça el seu compromís amb la posada en marxa d'iniciatives pioneres de conciliació laboral i familiar, que porta a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de convertir en fixa tota la plantilla, i va instaurar així una forta aposta per l'ocupació estable i de qualitat.

Treballador de Mercadona en un supermercat de ValènciaTreballador de Mercadona en un supermercat de València.

Treballadora de Mercadona al Bloc Logístic de Vitòria a ÀlabaTreballadora de Mercadona al Bloc Logístic de Vitòria a Àlaba.

Logo EActiVat