Lliurament diari d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb un menjador social a La Línea de la Concepción (Cadis)

18 de octubre de 2018
  • La companyia lliura diàriament productes de primera necessitat al menjador social, que atén més de 200 persones cada dia.
  • Amb aquest nou acord, són cinc els menjadors socials amb què Mercadona col·labora a la província gaditana.

 

Mercadona ha iniciat la seva col·laboració amb el menjador social de Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción (Cadis) a través del lliurament diari de productes de primera necessitat, aptes per al seu consum, però no per a la venda, segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que du els productes al menjador perquè els voluntaris preparin els àpats.

El menjador social de Nuevo Hogar Betania està dins de les activitats que desenvolupa aquesta associació sense ànim de lucre, la missió de la qual és atendre persones que es troben en risc d'exclusió social per diferents motius. Atenen diàriament uns 200 usuaris a qui ofereixen esmorzar, dinar, berenar i sopar. Aquest servei, amb què cobreixen la carència d'aliments bàsics, els ha servit de pont per accedir a una altra sèrie de necessitats també importants i que es deriven de la situació econòmica precària que pateixen les persones que atenen.

La directora de Nuevo Hogar Betania, Begoña Arana, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona i ha assenyalat que aquesta col·laboració és "un exemple de solidaritat i compromís social, que demostra que una societat millor és possible". Arana ha destacat que, gràcies a aquesta col·laboració, és "més senzill arribar a les persones que ens necessiten per poder garantir les necessitats més bàsiques, a les quals tots tenim dret".

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Cadis, província en què col·labora amb uns altres quatre menjadors socials: Virgen Poderosa i Amigas al Sur en Cadis capital, Padre Cruceyra a Algesires i Nuevo Ciclo a Jerez de la Frontera. A més, la companyia ha lliurat enguany més de 4.800 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Cadis i de Campo de Gibraltar per distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imatge de capçalera: Imatge del lliurament diari al centre Nuevo Hogar Betania per part de Mercadona.